Mainos

HS: Kanervan tukijoilla vireillä useita hankkeita

Kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok) lahjomisesta epäillyillä liikemiehillä oli useita huomattavia rakennus- ja kauppahankkeita Varsinais-Suomessa. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan Kanervan tukijoilla oli ainakin viisi suunnitelmaa, jotka olisivat vaatineet kaavamuutoksia.

Kanervan saama lahjussyyte liittyy hänen asemaansa Varsinais-Suomen maakuntahallituksen puheenjohtajana. Kanerva saattoi vaikuttaa maakuntakaavaa koskeviin päätöksiin.

Törkeästä lahjuksen antamisesta syytetään toimitusjohtaja Kyösti Kakkosta, liikemies Toivo Sukaria sekä Nova-yhtiöiden entisiä johtajia Arto Merisaloa ja Tapani Yli-Saunamäkeä. He ovat aiemmin kiistäneet tienneensä Kanervan luottamustehtävästä.

- Ei minulla ole yhtään sellaista rakennushanketta Varsinais-Suomessa, johon Ilkka Kanerva olisi ylipäätään voinut vaikuttaa, Sukari toteaa. Samaa sanoo Kakkonen.

Epäselvyyksiä on ilmennyt myös Kanervan kolmen vuoden takaisten 60-vuotissyntymäpäivien lahjatilin käytössä. Kanerva halusi, että huomionosoitukset ohjattaisiin lahjatilille, josta ne lahjotettaisiin hyväntekeväisyyteen. Helsingin Sanomien mukaan tililtä katosi lähes 15 000 euroa tuntemattomaan tarkoitukseen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.