Mainos

HS: Japani tasasi suomalaisten ydinvoimakannat

Japanin ydinvoimalaonnettomuus on heikentänyt yleistä luottamusta ydinvoimaa kohtaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Ydinvoiman lisärakentamista kannattaa nyt 48 prosenttia suomalaisista, ilmenee lehden TNS Gallupilla teettämästä tutkimuksesta. Lisärakentamista vastustavien osuus on niin ikään 48 prosenttia. Vielä vuosi sitten ydinvoiman lisärakentamista kannatti 53 prosenttia kansasta.

Fukushiman onnettomuus ei horjuttanut miesten luottamusta ydinvoimaa kohtaan. Miehistä yli kaksi kolmannesta on lisärakentamisen kannalla. Naisista vain vajaa kolmannes suhtautuu enää myönteisesti ydinvoimaan.

Kuitenkin 85 prosenttia suomalaisista uskoo, että kotimaiset ydinvoimalat ovat turvallisia. Enemmistö suomalaisista kuitenkin pelkää virheistä tai teknisistä ongelmista aiheutuvaa ydinvoimala-onnettomuutta. Vajaa puolet pitää terrori-iskua ja joka neljäs luonnon-onnettomuutta mahdollisena.

Tulokset perustuvat kahteen tutkimukseen, jotka TNS Gallup toteutti 15.-25. maaliskuuta ja 18.-23. maaliskuuta. Niistä ensin mainittuun vastasi tuhat ihmistä ja jälkimmäiseen 1300 ihmistä. Ensimmäisen tutkimuksen tulosten virhemarginaali on noin kolme ja toisen noin 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.