Mainos

Uusi ympäristöministeri pysäytti soidensuojeluohjelman

Uusi ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on ottanut aikalisän soidensuojeluun. Ministeri haluaa selvityttää, voisiko soidensuojelussa edetä vapaaehtoisuuden pohjalta.

- Metsien suojeluun tähtäävässä METSO-ohjelmassa on saatu vapaaehtoisesta suojelusta hyviä kokemuksia. Haluan selvittää, voitaisiinko vapaaehtoisuuteen perustuvalla suojelulla saada hyviä tuloksia myös soidensuojelussa, sanoo ministeri Grahn-Laasonen.

Ympäristöministeriön työryhmä on valmistellut soidensuojelun täydennysohjelmaa ja kartoittanut valtakunnallisesti arvokkaita suokokonaisuuksia. Ministeri perustelee vapaaehtoisuutta kansalaisten ympäristöhallintoa kohtaan kokemalla epäluottamuksella.

- Jos rakennamme maanomistajien kanssa hyvää yhteistyötä vapaaehtoisuuden pohjalta, rakennamme samalla luottamusta ja positiivista asennetta luonnonsuojelua kohtaan, arvioi Grahn-Laasonen.

Ministeri lupaa kertoa marraskuun loppuun mennessä, miten soidensuojeluohjelman täydennys jatkuu.

- Olen pyytänyt virkamiehiä selvittämään, miten voitaisiin edetä vapaaehtoisuuden pohjalta. Kun selvitys on valmis, on päätösten aika, linjaa Grahn-Laasonen.

Ympäristöministeriön työryhmän oli tarkoitus päättää suojeltavista suokohteista vuoden loppuun mennessä.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.