Mainos

HS-Gallup: Suomalaiset penseitä EU:n laajentumiselle

Suomalaisista yli 40 prosenttia suhtautuu kielteisesti uusien jäsenmaiden liittämiseen EU:hun, kertoo Helsingin Sanomien teettämä gallup-tutkimus.

49 prosenttia suomalaisista kannattaa EU:n laajenemista ja 41 prosenttia vastustaa sitä, kertoo Suomen Gallupin Helsingin Sanomien toimeksiannosta tekemä kysely. Mielipiteitä kyseltiin juuri ennen Eurooppa-neuvoston viikko sitten tekemää päätöstä ottaa unioniin kymmenen uutta jäsenmaata.

Kielteisimmin laajenemiseen suhtautuvat keskustan kannattajat, joista 46 prosenttia vastustaa kyselyssä laajenemista. Eniten unionin laajentuminen saa kannatusta nuorilta ikäluokilta.

Kyselyssä tiedusteltiin kantaa myös siihen, tulisiko laajeneminen toteuttaa siitä huolimatta, että se maksaa vanhoille jäsenmaille. Kun kysymys asetettiin näin, laajenemista kannatti enää 30 prosenttia ja vastustajien määrä nousi 61 prosenttiin.

Uudet jäsenmaat ovat näillä näkymin liittymässä unioniin vappuna 2004. Vain kolmannes suomalaisista pitää aikataulua hyvänä, kun vaihtoehdoksi tarjotaan laajentumisen lykkäämistä vuoteen 2010 tai vielä tätäkin tuonnemmaksi.

Haastatteluja tehtiin puhelimitse lähes 1400. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.