HS-gallup: Kolme suurinta puoluetta käytännössä tasoissa

Kehonkielen asiantuntija analysoi kaikkien puoluejohtajien käytöksen vaalitentissä 18:43
Kehonkielen asiantuntija analysoi kaikkien puoluejohtajien käytöksen viime viikon vaalitentissä

Kolme suurinta puoluetta on käytännössä tasoissa Helsingin Sanomien tuoreimmassa kannatusmittauksessa.

Kokoomus on yhä suurin puolue, mutta sen kannatus on laskenut viime viikon gallupista yhdellä prosenttiyksiköllä 19,8 prosenttiin. Perussuomalaiset ja SDP ovat prosentin kymmenysosalleen tasoissa 19,2 prosentin kannatuksella. HSn arvioi, että kokoomuksen johto on enää 20 000 ääntä perussuomalaisiin ja SDP:hen.

Kantar Publikille teetetyn tutkimuksen virhemarginaali on 2,1 prosenttia suuntaansa suurimpien puolueiden osalta.

Kärkikolmikon takana keskusta tekee nousua. Kannatus on nyt 11,4 prosenttia, eli 0,7 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime viikon HS-gallupissa.

Myös vihreät (8,4) ja vasemmistoliitto (8,3) ovat käytännössä tasoissa. RKP sai tutun 4,5 prosentin kannatuksen, kristillisdemokraatit tasan 4 prosenttia. Liike Nytiä äänestäisi 1,9 prosenttia ja muita puolueita yhteensä 3,3 prosenttia.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys päättyy tänään, varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2. huhtikuuta.

Pääministeriehdokkaat Sanna Marin (sd.), Riikka Purra (ps.) ja Petteri Orpo (kok.) nähdään MTV:n Pääministeritentissä MTV3-kanavalla keskiviikkona kello 20-22.

Ennen tenttiä eli kello 19.30 alkaen illan teemoihin virittäydytään Vaalietkot-lähetyksellä, jossa aiheita avataan asiantuntijoiden kanssa. Suora etkolähetys nähdään MTV Uutiset Livessä. 

Pääministeritentin jälkeen teemoja ja esiintymisiä vedetään yhteen perinteisessä Pöllöraadissa. Suora analyysi nähdään kello 22 alkaen MTV Uutiset Livessä sekä MTV3-kanavalla kello 22.35. 

Lue myös:

    Uusimmat