Mainos

HS-gallup: Kokoomuksen kannatus kirinyt lähelle keskustaa

Kokoomuksen kannatus on noussut kesäkuusta 0,3 prosenttiyksikköä, mikä nostaa sen vain runsaan prosenttiyksikön päähän keskustasta.

Suurimman oppositiopuolueen kokoomuksen kannatus näyttää vahvistuneen edelleen, kertoo tuore gallup. Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän selvityksen mukaan kokoomuksen kannatus on noussut kesäkuusta 0,3 prosenttiyksikköä, mikä nostaa sen vain runsaan prosenttiyksikön päähän keskustasta.

Kokoomuksen kannatus on nyt 21,7 prosenttia ja keskustan 22,8 prosenttia. Vielä viime eduskuntavaaleissa 2003 kokoomuksella ja keskustalla oli noin kuuden prosenttiyksikön ero keskustan hyväksi. Kesäkuusta keskustan suosio on pudonnut 0,2 prosenttiyksikköä.

Suurin puolue Helsingin Sanomien gallupeissa eduskuntavaalien jälkeen on ollut SDP. Viime gallupista suosio on supistunut noin puoli prosenttiyksikköä, ja on nyt 25,6 prosenttia.

Sekä vasemmistoliiton että vihreiden kannatus on gallupissa vajaat yhdeksän prosenttia. Rkp:n kannatusprosentti on 4,7, kristillisdemokraattien 3,8 ja perussuomalaisten 1,7.

Gallupiin haastateltiin 2815:tä ihmistä elo- ja syyskuussa. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.