HS: Finanssivalvonta epäilee vakavia väärinkäytöksiä Eläke-Tapiolassa

Finanssivalvonta (Fiva) epäilee vakavia eläkevarojen väärinkäytöksiä Eläke-Tapiolassa, kertoo Helsingin Sanomat.

Eläke-Tapiola on nykyisen eläkeyhtiö Elon edeltäjä. Helsingin Sanomien tietojen mukaan Fiva epäilee, että eläkevaroja on siirtynyt palvelusopimuksen kautta Lähi-Tapiolan vahinkovakuutusyhtiöön. Kyse on HS:n mukaan miljoonista euroista.

Laki kieltää eläkevarojen käyttämisen työeläketoiminnalle vieraaseen tarkoitukseen. Lain mukaan työeläkevakuutusyhtiöiden on sijoitettava eläkevarat tuottavasti ja turvaavasti. Fiva epäilee, että Eläke-Tapiolassa on rikottu tätä lain pykälää viime vuonna.

HS:n mukaan Elon hallitus on saanut asiasta selvityspyynnön tämän vuoden alussa. Kesän jälkeen Fiva on lähettänyt sille kuulemiskirjeen, johon oli muotoiltu julkinen varoitus. Kuulemiskirjeen mukaan Fiva epäilee myös, että se ei ole saanut kaikkia tietoa, kun se harkitsi sulautumisluvan antamista Eläke-Fennialle ja Eläke-Tapiolalle. Sulautumisen tuloksen syntyi nykyinen Elo.

Lähi-Tapiola-ryhmän toimitusjohtaja Erkki Moisander kiistää väärinkäytökset HS:lle. Eläke-Tapiolan entinen toimitusjohtaja ja Elon varatoimitusjohtaja Satu Huber ei HS:n mukaan ollut eilisiltana tavattavissa.  

Lue myös:

    Uusimmat