Mainos

HS: Eri kaupunkien torihinnoissa suuria eroja

Torien hintataso vaihtelee jyrkästi eri puolilla maata. Hintaerot voivat olla moninkertaisia.

Torien hintataso vaihtelee jyrkästi eri puolilla maata. Helsingin Sanomien hintavertailussa kävi ilmi, että esimerkiksi marjojen ja vihannesten hinnat vaihtelevat eri kaupunkien välillä voimakkaasti.

Lehti selvitti torstain ja perjantain aikana torien hintatasoa seitsemässä suuressa kaupungissa: Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Vertailussa oli mukana 17 tuotetta kantarellista kahviin ja munkkiin. Suurten kaupunkien toreista ylivoimaisesti halvimmaksi osoittautui Turun tori, kun hintatasoa mitataan halvimpien ja kalleimpien tuotteiden määrällä.

Vertailussa kävi ilmi, että sama tuote voi yhdellä torilla maksaa monta kertaa enemmän kuin toisella. Samanlaatuisen tuotteen hinta voi vaihdella tuntuvasti jopa saman torin eri myyjillä. Esimerkiksi herneiden hinnassa oli todella suuria eroja: Helsingissä ja Turussa hernelitra maksoi euron, Lappeenrannassa kolme euroa.

Helsingin torilla hintataso vaihteli eniten. Kauppatorilla myytiin kuutta tuotetta kaikkein halvimpaan hintaan, mutta vastaavasti kuutta tuotetta kalleimpaan hintaan. Kuopiossa tilanne oli lähes sama.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.