Mainos

HS: Entistä huonokuntoisempia vanhuksia kotihoidossa

Helsinkiläisissä kodeissa asuu kotihoidon turvin entistä enemmän entistä huonokuntoisempia vanhuksia.

Helsingissä kotihoidon palveluja käyttää Helsingin Sanomien mukaan säännöllisesti noin 7 000 vanhusta. Kotihoitajat huolehtivat heidän lääkkeistään, auttavat ruokailussa ja hoitavat juoksevia asioita. Osalla kotihoitaja käy jopa neljä kertaa päivässä.

Vuoden aikana kotihoidon asiakasmäärä on lisääntynyt 230:llä. Kasvu on Helsingin sosiaaliviraston kotihoidon johtajan Anna-Liisa Lyytisen mukaan poikkeuksellisen suurta.

Helsingin kaupunki on päättänyt vähentää vanhusten laitoshoitopaikkoja isolla kädellä, joten suunta on toivotun mukainen. Laitoshoitopaikkoja on kaupungissa on muuhun Suomeen verrattuna paljon.

Viime vuonna Helsinki lakkautti Myllypuron, Koskelan ja Kivelän sairaaloista 50 pitkäaikaishoitopaikkaa. Tämän vuoden alussa karsittiin 35 paikkaa Suursuon sairaalasta. Loppuvuonna Helsingissä suunnitellaan lakkautettavan vielä 116 laitoshoitopaikkaa lisää.

Laitoshoidon vähentäminen ja kotihoidon lisääminen on valtakunnallinen trendi, jota ajaa vahvasti myös maan hallitus. Helsingissä suunnan on siunannut valtuusto.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.