HS: Atrian vaikeudet jatkuvat

Elintarvikeyhtiö Atrian vuoden ensimmäisen neljänneksen tulos painui runsaat neljä miljoonaa euroa tappiolle, kertoo Helsingin Sanomat nettisivuillaan.

Viime vuonna samaan aikaan yhtiö pääsi niukasti miljoona euroa plussan puolelle.

Ennen veroja tappio oli 6,6 miljoonaa euroa, kun viime vuonna vastaavaan aikaan tappio oli 1,8 miljoonaa.

Kannattavuuden heikkeneminen johtui pääasiassa voimakkaasti kallistuneesta liharaaka-aineesta Suomessa ja Venäjällä. Suomessa Atria ei ole onnistunut neuvottelemaan kohonneita raaka-ainekustannuksiaan täysimääräisinä myyntihintoihin.

Myyntihinnat määrittyvät päivittäistavarakauppojen kanssa tehtävissä sopimuksissa.

Tappioita tuli paljon myös Venäjältä. Siellä kysyntä on ollut heikkoa ja kilpailu kovaa. Viime kesänä Pietarin alueelle valmistunut uusi tehdas lisäsi myös osaltaan kustannuksia.

Liikevaihto tammi–maaliskuussa oli lähes edellisen vuoden tasolla, eli noin 304 miljoonaa.

Yhtiölle on tulossa paljon uudistuksia. Muun muassa Kauhajoen nautateurastamo ja -leikkaamo laajenee. Samalla nautojen teurastus Kuopiossa päättyy.

Yhtiö on käynnistänyt kaksi tehostamisohjelmaa, joilla tavoitellaan yhteensä noin kymmenen miljoonan euron vuosittaisia säästöjä 2012 alkaen.

Heikon tuloskehityksen vuoksi toimitusjohtaja Matti Tikkakoski sai lähteä maaliskuun alussa. Yhtiön mukaan työsuhteen päättymisestä aiheutuva 0,8 miljoonan euron kertakorvaus vaikutti ensimmäisen vuosineljänneksen tulokseen.

Yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiön Skandinavian liiketoiminnasta aiemmin vastannut Juha Gröhn.

Lue myös:

    Uusimmat