Mainos

HS: Angry Birds -pelin nettisivut hakkeroitiin yöllä

Peliyhtiö Rovion Angry Birds -pelin nettisivut hakkeroitiin yöllä, kertoo Helsingin Sanomat. Pelin kotisivu lakkasi toimimasta noin yhden aikaan yöllä mutta oli aamulla jo entisellään. 

Kotisivuille oli Helsingin Sanomien mukaan ilmeisesti lisätty NSA:n tunnus ja kirjoitettu pelin nimi muotoon Spying Birds. Tämä viittaisi Angry Birdsiin liitettyihin vakoiluepäilyihin. Tieto löytyi hakkerointisivuja seuraavan verkkopalvelun tallenteista. 

Helsingin Sanomien mukaan yhdellä Syyrian hallinnon tukijana tunnetun Syrian Electronic Armyn Twitter-tileistä kerrottiin, että sivut sotkettiin kostoksi ihmisten vakoilemisesta. Siitä, kuka sivut sotki, ei kuitenkaan ole tietoa. 

Sanomalehti Guardian kertoi toissa päivänä, että Yhdysvaltojen turvallisuusvirasto NSA saattaa kerätä Angry Birdsin pelaajista käyttäjätietoja. Väitteet perustuvat tietovuotaja Edward Snowdenin asiakirjoihin. 

Peliyhtiö Rovio torjui väitteet tiukasti. Yhtiö sanoi tiedotteessaan, ettei se luovuta tietoja, tee yhteistyötä tai juonittele minkään vakoilujärjestön kanssa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.