Mainos

HRW: Myanmarin juntalla tuhansia lapsisotilaita

Useita lapsia on raportin mukaan uhkailtu tai pahoinpidelty, kunnes nämä ovat suostuneet liittymään Myanmarin sotilasjuntan armeijaan.

Myanmarin sotilasjuntta värvää jopa 10-vuotiaita lapsia riveihinsä, kertoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin raportti. Maan armeijassa on raportin mukaan tuhansia lapsisotilaita.

Vapaaehtoisten puutteesta kärsivän Myanmarin eli entisen Burman armeija käyttää värvääjiä, joille maksetaan palkkioita heidän hankkimiensa uusien sotilaiden mukaan. Värvääjät väijyvät lapsia juna- ja linja-autoasemilla, kaupoissa ja muilla julkisilla paikoilla.

Monia lapsia on uhkailtu tai pahoinpidelty kunnes he ovat suostuneet, raportissa kerrotaan. Värvääjät täyttävät kaavakkeet lasten puolesta ja väärentävät niihin heidän ikänsä.

Human Rights Watch varoittaa, että Myanmarin sotilasjuntan ja munkkien äskettäiset yhteenotot saattavat tehdä vapaaehtoisten löytämisen yhä vaikeammaksi. Tämä voi johtaa pakottamalla värvättyjen lapsisotilaiden määrän kasvuun.

Raportissa YK:n turvallisuusneuvostoa vaaditaan asettamaan pakotteita Myanmarin sotilasjohtoa kohtaan.

Raportin mukaan myös muut Myanmarin noin 30 aseistetusta ryhmästä käyttävät lapsisotilaita, mutta pienemmissä määrin kuin armeija.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.