HPY:n avattava paikalliskeskukset kilpailijoille

Helsingin Puhelin on Kilpailuviraston mukaan syyllistynyt määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön, kun se ei ole sallinut muille operaattoreille yhteenliittämistä HPY:n paikalliskeskuksiin.

HPY

Internet-verkkoa käyttävien lähipuheluiden hinnoittelussa HPY sen sijaan ei Kilpailuviraston mukaan ole toiminut kilpailulain vastaisesti. Kilpailuvirasto velvoitti tänään antamassaan päätöksessä HPY:n tarjoamaan kilpaileville teleoperaattoreille televerkkojen ja telepalvelujen yhteenliittämistä kilpailijoiden tarkoituksenmukaiseksi katsomissa paikoissa paikalliskeskukset mukaan lukien.

Liityntöjä on tarjottava tasapuolisin, läpinäkyvin ja kohtuullisin ehdoin. HPY:n on johtaja Rauni Hagmanin mukaan annettava kilpailuvirastolle selvitys yhteenliittämisen ehdoista elokuun loppuun mennessä. Ellei näin tapahdu, virasto ottaa asian uudelleen käsittelyyn.

Kilpailuvirasto sai viime keväänä useita toimenpidepyyntöjä, jotka koskivat HPY:n uuden IP-lähipuhelun käyttöönottoa ja hinnoittelua. Viraston selvityksen mukaan HPY:n IP-lähipuheluin käyttöönotolla ei ole ollut merkittäviä vaikutuksia läheisten markkinoiden kilpailuolosuhteisiin.

Tiedottaminen IP-verkon käyttöönotosta ei kilpailuviraston mukaan ole kuitenkaan täyttänyt määräävässä asemassa olevalle yritykselle asetettavia vaatimuksia.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat