Mainos

HPY:n avattava paikalliskeskukset kilpailijoille

Helsingin Puhelin on Kilpailuviraston mukaan syyllistynyt määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön, kun se ei ole sallinut muille operaattoreille yhteenliittämistä HPY:n paikalliskeskuksiin.

HPY

Internet-verkkoa käyttävien lähipuheluiden hinnoittelussa HPY sen sijaan ei Kilpailuviraston mukaan ole toiminut kilpailulain vastaisesti. Kilpailuvirasto velvoitti tänään antamassaan päätöksessä HPY:n tarjoamaan kilpaileville teleoperaattoreille televerkkojen ja telepalvelujen yhteenliittämistä kilpailijoiden tarkoituksenmukaiseksi katsomissa paikoissa paikalliskeskukset mukaan lukien.

Liityntöjä on tarjottava tasapuolisin, läpinäkyvin ja kohtuullisin ehdoin. HPY:n on johtaja Rauni Hagmanin mukaan annettava kilpailuvirastolle selvitys yhteenliittämisen ehdoista elokuun loppuun mennessä. Ellei näin tapahdu, virasto ottaa asian uudelleen käsittelyyn.

Kilpailuvirasto sai viime keväänä useita toimenpidepyyntöjä, jotka koskivat HPY:n uuden IP-lähipuhelun käyttöönottoa ja hinnoittelua. Viraston selvityksen mukaan HPY:n IP-lähipuheluin käyttöönotolla ei ole ollut merkittäviä vaikutuksia läheisten markkinoiden kilpailuolosuhteisiin.

Tiedottaminen IP-verkon käyttöönotosta ei kilpailuviraston mukaan ole kuitenkaan täyttänyt määräävässä asemassa olevalle yritykselle asetettavia vaatimuksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.