Mainos

HPY Holdingin tulos koheni selvästi

HPY Holding -konsernin tammi-syyskuun tulos rahoituserien jälkeen oli 441 miljoonaa markkaa. Viime vuonna samaan aikaan tulos oli 347 miljoonaa markkaa, mutta luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia konsernirakenteen muutoksen vuoksi. Konsernin liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajasta 41 prosenttia 4,49 miljardiin markkaan. Puhelinosuuskunta HPY muuttui HPY Holdingiksi keväällä, ja osakeyhtiön tulos osaketta kohti oli nyt 1,7 markkaa.

HPY Holding muodostuu emäyhtiöstä ja tytäryhtiö Helsingin Puhelin Oyj:stä alakonserneineen. Varsinainen liiketoiminta tapahtuu Helsingin Puhelin -konsernissa, jonka vertailukelpoinen tulos rahoituserien jälkeen kasvoi katsauskaudella 51 prosenttia 471 miljoonaan markkaan.

Myös Helsingin Puhelimen liikevaihto kasvoi. Liikevaihto oli nyt 4,5 miljardia markkaa, ja vertailukelpoinen liikevaihdon kasvu oli 27 prosenttia. Helsingin Puhelimen tulos osaketta kohti oli katsauskaudella 4,3 markkaa. Helsingin Puhelimen johto arvioi konsernin liikevaihdon kasvavan vertailukelpoisin luvuin koko vuonna noin 25 prosenttia. Myös osakekohtainen tulos noussee hieman. Tytäryhtiö Comptel on tarkoitus listata Helsingin pörssiin ennen vuoden loppua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.