Mainos

HPY ei ota vielä käyttöön edullista Internet-hinnoittelua

Helsingin Puhelin aikoo siirtää uuden selvästi nykyistä edullisemman Internet -puhelinhinnoittelunsa käyttöönottoa kuukaudella eteenpäin. Kilpailuvirasto haluaa selvittää hankkeen kilpailuvaikutukset. Useat kilpailijayhtiöt valittivat Helsingin Puhelimen käyttävän väärin määräävää markkina-asemaansa.

Helsingin Puhelimen tarkoituksena oli tarjota vapusta alkaen nykyistä selvästi halvempia Internet-puheluja uudessa tietoliikenneverkossa, jota yhtiö on rakentamassa nimenomaan Internet-liikennettä varten.

Kilpailuvirasto pitää mahdollisena, että hankkeen toteuttamistapaan ja hinnoitteluun saattaa sisältyä määräävän markkina-aseman väärinkäyttöä.

Halvempien hintojen saannin ehtona nimittäin on, että palvelua käyttävät operaattorit käyttävät Helsingin Puhelimen verkkoa ja siihen liittyviä laitteita.

Useat kilpailijat, mm. Sonera, Saunalahden Serveri, Clinet ja Eunet ovat jättäneet asiasta toimenpidepyynnön Kilpailuvirastolle. Lisäksi virastoon on tullut asiasta useita kymmeniä muita yhteydenottoja. Kilpailevat yritykset katsovat, ettei Helsingin Puhelimella ole oikeutta kytkeä Internet-palvelumarkkinoita verkkotoimintaansa, jossa sillä on määräävä markkina-asema.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.