HPK suli pahasti, Kärppien tähtihankinta toimi ratkaisijana – JYP murjoi Ässät peräti 7-0-lukemin

Oulun Kärpät nousi huiman nousun avulla 4-3-voittoon Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan.

HPK johti ottelua parhaimmillaan 3-0-lukemin, mutta Kärpät nousi 3-3-tasatilanteeseen Mika Pyörälän, Mikko Niemelän sekä Juho Lammikon osumilla.

Päätöserässä Kärppien tuorein hankinta Julius Junttila viimeisteli oululaisille 4-3-voiton.

Jyväskylän JYP murskasi Ässät täysin Porissa, kun se haki kolme pistettä 7-0-voittonsa turvin.

JYP ratkaisi ottelun käytännössä toisessa erässä, kun Juha-Pekka Hytönen, Anttoni Honka, Jani Tuppurainen ja Julius Nättinen onnistuivat maalin teossa.

Kolmannessa erässä Nättinen, Petrus Palmu ja Robert Rooba tekivät loppulukemiksi 7-0.

Ilves voitti Pelicansin, KooKoo kukisti Jukurit

Tampereen Ilves lisäsi Lahden Pelicansin ahdinkoa, kun se otti 5-2-voiton.

Pelicansin karmea vire sai näin ollen jatkoa, sillä se on voittanut edellisistä seitsemästä ottelustaan vain yhden.

Ilves meni avauserässä 2-0-johtoon Samuli Vainionpään ja Joona Ikosen maaleilla. Joose Antonen lisäsi johdon kolmeen maaliin toisen erän alkuminuuteilla ja Vainionpää vei Ilveksen kolmannen erän alussa jo 4-0-johtoon.

Kouvolan KooKoo jatkoi vahvoja otteitaan, kun se voitti Mikkelin Jukurit 4-1.

Jukurit meni ottelun toisessa erässä maalin johtoon, mutta KooKoon Kyle Platzer toi joukkueensa tasoihin vielä erän lopussa.

Päätöserässä KooKoolle voiton varmistivat Anrei Hakulinen, Matthew Caito sekä Alexander Bonsaksen maaleillaan.

Artikkelia muokattu klo 19.42: Korjattu virheellinen tieto Ilves-Pelicans-ottelun lopputuloksesta ja lisätty maininta Vainionpään hattutempusta.