HP mäjäyttää markkinoille kilpailijan Applen iPadille

Yhdysvaltalainen tietokonevalmistaja Hewlett-Packard on paljastanut, millainen on yrityksen vastine Applen iPadille. HP:n tablettitietokone TouchPadin valttina pidetään sitä, että käyttäjä voi tehdä laitteella useita asioita yhtä aikaa. . Tablettitietokoneella voi esimerkiksi samanaikaisesti vastaanottaa videopuhelun, käyttää internetiä ja lähettää tulostuskäskyn printterille.

Lisäksi TouchPadilla on mahdollista muun muassa lukea kirjoja Amazon-palvelun kautta sekä lukea Time Inc. -kustantamon lehtiä.

Ulkoisesti TouchPad ei erotu iPadista, sillä molempien näytöt ovat samankokoisia. Lisäksi ne painavat suunnilleen saman verran.

HP ei vielä ole ilmoittanut TouchPadin hintaa Euroopan ja Yhdysvaltain markkinoilla, joille laite tuodaan tämän vuoden puolivälissä.

Kuluttajaelektroniikan valmistajia edustava liitto CES arvioi aiemmin tänä vuonna, että tablettien myynti tuplaantuu tänä vuonna. Viime kuussa Las Vegasissa järjestetyillä elektroniikkamessuilla omat kosketusnäytölliset tablettitietokoneensa esittelivät muun muassa Samsung ja Motorola.

Markkinajohtaja Applen kerrotaan aloittaneen jo iPadin kakkosversion kasaamisen.

(MTV3 - STT - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat