Mainos

Höyryvuoto pysäytti Tshernobylin viimeisen reaktorin

Tshernobylin ydinvoimalan viimeinen toiminnassa oleva reaktori suljettiin tänään höyryvuodon vuoksi. Ukrainalaisen ydinvoimalan kolmosreaktorin sähkönjakeluhuoneessa havaittiin aamulla höyryä, minkä vuoksi turvajärjestelmät pysäyttivät koneet.

Voimalan lausunnossa todetaan, että työntekijät aloittivat onnettomuuspaikan jäähdytyksen voidakseen selvittää tarkemmin, mistä höyry oli peräisin. Voimalan mukaan vuoto ei nostanut radioaktiivisen säteilyn määrää. Höyryvuoto sattui vain yhdeksän päivää ennen kuin surullisen kuuluisa Tshernobylin ydinvoimala on määrä sulkea lopullisesti.

Vuonna 1986 Tshernobylissa sattui kaikkien aikojen vakavin ydinvoimalaonnettomuus, jonka seurauksena arviolta 15 000-30 000 ihmistä on kuollut altistuttuaan säteilylle. Kovan kansainvälisen paineen alla Ukrainan presidentti Leonid Kutshma taipui Tshernobylin lopulliseen sulkemiseen joulukuun 15. päivänä kuluvaa vuotta.

Ukrainassa on kaikkiaan viisi ydinvoimalaa, joiden 14 ydinreaktorista on tällä hetkellä toiminnassa yhdeksän. (STT-Reuters-AP-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.