Mainos

Hovioikeus vapautti pankinjohtajat

Vaasan hovioikeus vapautti kaksi entistä pankinjohtajaa alioikeudessa langetetuista rangaistuksista ja korvausvelvollisuudesta.

Kokkolan käräjäoikeus tuomitsi maaliskuussa 1996 Kokkolanseudun entisen pankinjohtajan Bengt Granvikin ja yrityspankin johtajan Håkan Hagbergin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin luottamusaseman väärinkäytöstä. Lisäksi heidät tuomittiin maksamaan yhteisvastuullisesti Suomen Säästöpankille 6,5 miljoonan markan vahingonkorvaukset.

Käräjäoikeudessa Granvik tuomittiin vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja Hagberg vuoden ehdollisen vankeusrangaistukseen. Väärinkäytökset ajoittuivat vuoden 1991 kevääseen ja kesään.

Käräjäoikeus teki ratkaisunsa äänestyksen jälkeen. Ratkaisu perustui kolmen lautamiehen yhtäpitävään mielipiteeseen. Oikeuden puheenjohtaja Timo Uotila oli eri linjoilla ja katsoi, etteivät syytetyt menetelleet tahallisesti hoitaessaan kiinnitysvakuuksia ja tehdessään luottoesityksiä pankin hallitukselle.

Hänen mukaansa oikeudessa ei esitetty varmaa näyttöä siitä, että syytetyt olisivat olleet tietoisia kiinnitysvakuuteen liittyneistä ongelmista. Puheenjohtaja olisi hylännyt syytteet ja rangaistusvaatimukset.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.