Mainos

Hovioikeus vapautti hierojan seksuaalirikossyytteistä

Hierojana toimineen miehen ei katsottu tavoitelleen seksuaalista kiihotusta.

Itä-Suomen hovioikeus on hylännyt seksuaalirikossyytteet, joista pohjoissavolainen mieshieroja tuomittiin käräjäoikeudessa vuodeksi ehdolliseen vankeuteen ja sakkoihin. Hovioikeus vapautti 47-vuotiaan miehen vankeusrangaistuksesta ja vahingonkorvauksista.

Kuopion käräjäoikeus tuomitsi miehen aikanaan kuudesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joihin tämän katsottiin syyllistyneen osteopaattisten hoitojen aikana vuosina 2003-2006. Hovioikeuden mukaan jutussa oli riidatonta, että mies kosketti hoidon aikana asianomistajia muun ohessa rintojen alueelta ja genitaalialueelta. Hovioikeus arvioi miehen kuitenkin koskettaneen asiakkaitaan ainoastaan hoidollisessa tarkoituksessa, mikä on asiassa esitetyn selvityksen mukaan klassisessa osteopatiassa mahdollista.

Hovioikeuden mukaan jutussa ei myöskään tullut asianomistajien käsityksen lisäksi esiin seikkoja, joiden perusteella miehen voitaisiin katsoa tavoitelleen seksuaalista kiihotusta tai tyydytystä.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen maksamaan neljälle naisasiakkaalleen muun muassa tuhat euroa kärsimyksestä. Hovioikeus vapautti miehen nyt korvausvelvollisuudesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.