Mainos

Hovioikeus tuomitsi myös äidin lapsen pahoinpitelyjutussa

Tuomio muuttui hovioikeudessa äidin osalta.

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi tiistaina 29-vuotiaan savonlinnalaisen miehen tyttövauvansa törkeästä pahoinpitelystä kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Perheen 26-vuotiaan äidin hovioikeus tuomitsi heitteillepanosta puoleksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen.

Tuomio muuttui hovioikeudessa äidin osalta, sillä Savonlinnan käräjäoikeus hylkäsi runsas vuosi sitten häntä vastaan ajetun syytteen. Perheen isän rangaistus säilyi hovioikeudessa ennallaan.

Mies pahoinpiteli runsaan vuoden ikäistä tytärtään useaan otteeseen lokakuussa 2005 Savonlinnassa. Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että pahoinpitely tapahtui erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja että lapsi oli hengenvaarassa.

Mies kiisti teon törkeyden. Käräjäoikeudessa hän myönsi muun muassa tukistaneensa ja lyöneensä lasta nahkavyöllä sekä juottaneensa tälle olutta sekä viinan ja virvoitusjuoman sekoitusta.

Hovioikeus katsoi, että äidin täytyi olla tietoinen miehen toiminnasta ja jättäneen hengenvaarassa olleen lapsensa avuttomaan tilaan. Hovioikeus piti rikosta vakavana, mutta tuomitsi naisen ensikertalaisena ehdolliseen vankeuteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.