Mainos

Hovioikeus: Rusin korvauksia piti pohtia harvinaisen tarkkaan

Hovioikeus on alentanut suurlähettiläs Alpo Rusille Stasi-sotkusta maksettavaa summaa henkisen kärsimyksen osalta. Hovioikeus määräsi valtion maksamaan Alpo Rusille henkisestä kärsimyksestä 27 000 euroa, kun Helsingin käräjäoikeus oli aiemmin määrännyt maksettavaksi 50 000 euroa.

Hovioikeus arvioi kärsimyksen laatua eri tavalla kuin käräjäoikeus ja jakoi summan kahden eri kohdan perusteella. Näin hovioikeus päätyi tulokseen, että valtion pitää maksaa Rusille henkisestä kärsimyksestä yhteensä 27 000 euroa: kipuun ja särkyyn verrattavasta kärsimyksestä 7 000 euroa ja henkisestä kärsimyksestä 20 000 euroa.

Päätöksen teko oli hovioikeudelle vaikeaa. Rusin tapausta verrattiin aiempiin tapauksiin ja sopeutettiin korvaus aiempien käytäntöjen ja suositusten mukaan. Tämä oli hankalaa, koska Rusin tapaus on harvinainen ja poikkeuksellinen, kerrotaan hovioikeudesta MTV3:n uutisille.

Lisäksi hovioikeus määräsi valtion maksamaan Rusille korvauksia taloudellisesta vahingosta. Tässä kohdassa hovioikeus piti käräjäoikeuden jo aiemmin määräämän summan eli 20 000 euroa.

Korvauksia tuli näin ollen maksettavaksi yhteensä 47 000 euroa. Kun korvauksiin lisätään oikeudenkäyntikulut, jää valtion eli veronmaksajien maksettavaksi Rusille yhteensä lähese 163 000 euroa.

Hovioikeuden päätöksestä saa hakea vielä valituslupaa korkeimmalta oikeudelta, joten korvattava summa saattaa vielä muuttua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.