Mainos

Hovioikeus piti voimassa naiselle väkisin lääkkeitä syöttäneen rangaistuksen

Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa 24-vuotiaan vantaalaisen Kalle Arvilan Tuusulan käräjäoikeudelta saaman neljän vuoden vankeusrangaistuksen. Hänet tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä, törkeästä pahoinpitelystä, tapon yrityksestä ja varkaudesta, joiden uhriksi joutui järvenpääläinen nainen.

Arvila tuli yöllä vahvasti päihtyneenä omilla avaimillaan naisen asuntoon. Nainen pyysi häntä poistumaan, mutta Arvila ei suostunut.

Nainen soitti 112:een ja pakeni asuintalonsa pihalle. Sieltä Arvila vei naisen väkisin takaisin asuntoon sekä paiskoi ja potki tätä.

Arvila otti esiin veitsen, jonka nainen sai jossain vaiheessa haltuunsa. Nainen iski Arvilaa kerran veitsellä kehoon. Hän kertoi käräjäoikeudelle, ettei voinut millään muulla tavoin puolustautua, koska oli heikossa kunnossa ja miestä pienempikokoinen.

Vaikka Arvila sai hengenvaarallisen vamman, oikeus katsoi, ettei nainen syyllistynyt pahoinpitelyyn, koska toimi hätävarjelutilanteessa. Arvila vaati hovioikeudessa, että nainen tuomitaan tapon yrityksestä, mutta oikeus hylkäsi vaatimuksen.

Arvila syötti heti veitseniskun saatuaan naiselle väkisin ainakin 50 tablettia rauhoittavia lääkkeitä, kahdeksan neuroleptiä ja viisi tablettia morfiinin kaltaista kipulääkettä. Samalla Arvila sanoi naiselle, että toivoi tämän kuolevan. Tämän oikeus arvioi tapon yritykseksi.

Varkaustuomio tuli siitä, että Arvila oli vienyt naisen asunnosta matkapuhelimia ja mp3-soittimen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.