Mainos

Hovioikeus kumosi eläinaktivistin vangitsemisen

Alkuperäisiin "kettutyttöihin" kuuluvalle eläinaktivisti Minna Saloselle langetettu vangitsemismääräys on kumottu. Helsingin hovioikeuden mukaan ei ole todennäköistä, että Salonen lähtisi pakoon tai karttaisi hänelle määrättyä rangaistusta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Salosen maanantaina vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen koe-eläinkanien varkaudesta ja vanhasta ehdollisesta tuomiosta, jonka hän sai turkistarhoihin kohdistuneesta ilkivallasta.

Käräjäoikeus oli määrännyt Salosen vangittavaksi heti tavattaessa. Nyt Salonen voi odottaa hovioikeuden päätöstä vapaudessa.

Wuori: "Kiitettävän ripeää"

Hovioikeus käsitteli Salosen ja asianajaja Matti Wuoren jättämän kantelun pikavauhtia. Wuori teki täytäntöönpanon keskeytyspyynnön käräjäoikeuden annettua päätöksensä, ja hovioikeuden päätös tuli jo puolen päivän jälkeen. Virallinen syyttäjä ei käyttänyt hyväkseen mahdollisuuttaan vastata kanteluun.

-Kiitettävän nopeasti käsitelty, Brysselistä tavoitettu Wuori ylisti.

-Tällaiset asiat vaativat pikaista käsittelyä, ja ripeyden pitäisi olla käytäntö aina. Nyt täytyy vain nostaa hattua, että on toimittu nopeasti.

Wuoren toimisto on avustanut Salosta kanivarkausjutussa. Salonen on Wuoren mukaan aikeissa valittaa hovioikeuteen käräjäoikeuden tuomiosta. Käräjäoikeuden päätös kokonaisuudessaan oli Wuoren mukaan erikoinen.

-Se oli hyvin erikoinen ratkaisu ja poikkeaa oikeuskäytännöstä, joka meille pikkuhiljaa on vakiintunut eläinsuojelujuttujen osalta.

Käräjäoikeuden perusteluista Wuori tyytyy toteamaan, että niistä "tulee olemaan paljonkin sanottavaa itse valituksessa". Wuori kertoo, ettei ole ollut yhteydessä Saloseen maanantain jälkeen eikä tiedä, missä tämä majailee.

-Uskon kuitenkin, että hän on tyytyväinen jutun uuteen käänteeseen.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.