Mainos

Hovioikeus kovensi yhdyntään pakottaneen tuomiota – kuvasi aktia videokameralla

Helsingin hovioikeus korotti vuonna 1993 syntyneen tuomiota vuonna 2014 tapahtuneesta salakatselusta ja pakottamisesta sukupuoliyhteyteen.

Mies oli viettänyt iltaa juoden alkoholia uhrin ja eräiden muiden henkilöiden kanssa, seurueen jatkaen iltaa miehen asunnolla. Uhri ja mies päätyivät suukottelemaan ja hyväilemään toisiaan, ja muiden henkilöiden poistuttua asunnosta he jatkoivat lähemmän tuttavuuden tekemistä jatkaen makuuhuoneeseen.

Nainen kertoo olleensa kiinnostunut kanssakäymisestä miehen kanssa, mutta kieltäytyneensä ehkäisyvälineen puuttumisen vuoksi. Mies myönsi, että asianomistaja on kuitenkin kieltänyt yhdynnän ilman ehkäisyä, mutta hän oli silti jatkanut yhdyntää.

Yhdyntöjä tapahtui kuitenkin kolme, naisen mukaan väkivallalla uhaten. Mies kieltää harjoittaneensa minkäänlaista väkivaltaa, eikä väkivallan tapahtumisesta todettu oikeudessa olevan luotettavaa näyttöä.

Kuvasi videokameralla

Mies oli tallentanut osan sukupuoliyhteydestä videokameralla. Kameralta selviää, että osapuolet oloivat käyneet keskustelua suojaamattomasta yhdynnästä. Tallenteelta on myös kuultavissa, että nainen oli kieltänyt miestä myös yhdynnän aikana. Mies oli tästä huolimatta jatkanut yhdyntää vieden sen loppuun asti.

Oikeus katsoi, ettei naisen passiivisuus vastustelussa sen enempää yhdynnän kuin videokuvauksen osalta ei tarkoita, että toimintaan olisi ollut naisen suostumus.

Miehen aiempi 10 kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus salakatselusta ja pakottamisesta sukupuoliyhteyteen koveni hovioikeudessa yhteen vuoteen.

Lisäksi tämä velvoitettiin korvaamaan oikeudenkäyntikulujen lisäksi naiselle sukupuoliyhteyteen pakottamisen aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä 2 500 euroa, sukupuoliyhteyteen pakottamisesta ja salakatselusta aiheutuneesta psyykkisen tilan häiriintymisestä 2 000 euroa ja salakatselun aiheuttamasta kärsimyksestä 500 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.