Mainos

Hovioikeus kovensi Cannonball-jengiammuskelun tuomioita

Helsingin hovioikeus on koventanut Cannonball-moottoripyöräjengin ammuskelujutun tuomioita. Välienselvittely tapahtui Helsingissä toukokuussa 2011.

Kaksi kerhon jäsentä sai käräjäoikeudessa tuomion tapon yrityksistä, mutta hovioikeus katsoi heidän syyllistyneen murhan yrityksiin. Hovioikeus myös katsoi, että teot oli tehty järjestäytyneen rikollisryhmän jäseninä. Käräjäoikeus oli hylännyt syyttäjien ajaman koventamisperusteen.

Molemmat pääsyytetyt tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin. Toinen sai viiden vuoden ja toinen neljän vuoden kahdeksan kuukauden vankeustuomion.

Kolmas pääsyytetyistä kuoli hovioikeuden käsittelyn aikana. Lisäksi oikeudenkäynnin aikana syytettynä ollut kerhon presidentti kuoli sairauskohtaukseen.

Cannonballin jäsenet yrittivät viime vuoden toukokuussa murhata kaksi kerhosta eronnutta miestä. Laukauksia paenneet ex-jäsenet saivat myös tuomion.

He lähtivät ajamaan takaa Cannonballin jäseniä sen jälkeen, kun nämä pakenivat paikalta. Ammuskelu alkoi Itä-Helsingin Siilitiellä ja jatkui Itäväylällä. Lopulta ex-jäsenet ampuivat vielä Cannonballin kerhotiloja kohti, minne jäsenet olivat paenneet.

Heidän kohdallaan rangaistuksia alensi se, että tekoja oli edeltänyt heihin kohdistunut murhayritys.

Toinen ex-jäsenistä sai kahden vuoden ja kymmenen kuukauden ja toinen tasan kahden vuoden vankeusrangaistuksen.

Kerhon kakkosmiestä koskeva syyte hylättiin myös hovioikeudessa.

Hovioikeuden vaiherikas käsittely kesti seitsemän päivää, ja sen aikana kuultiin yhteensä 30:a henkilöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.