Mainos

Hovioikeus hylkäsi tupakan salakuljetusjutussa tuomitun veropetossyytteet

Venäläisliiga salakuljetti viime vuonna tuhansia kartonkeja tupakkaa Suomeen. Suomen tullin mukaan se menetti rikoksen vuoksi noin 800 000 euron maahantuontiverot.

Kouvolan hovioikeus on alentanut venäläismiehen vankeusrangaistusta, jonka hän sai kuudesta törkeästä veropetoksesta.

Veropetossyytteet liittyvät Saimaalla viime vuonna paljastuneeseen laajaan tupakan salakuljetusjuttuun.

Hovioikeus hylkäsi törkeitä veropetoksia koskevat syytteet ja tuomitsi miehen puoleksitoista vuodeksi ehdottomaan vankeuteen kuudesta laittomasta tuontitavaraan ryhtymisestä. Muilta osin käräjäoikeuden tuomio jäi voimaan.

Tuomittu on yksi niistä neljästä venäläismiehestä, jotka Lappeenrannan käräjäoikeus tuomitsi tammikuussa 2 vuoden ja 2 kuukauden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin törkeistä veropetoksista. Myös kolme muuta valitti tuomioistaan hovioikeuteen, mutta heidän tuomionsa säilyivät ennallaan.

Liiga salakuljetti Suomeen viime vuonna toistakymmentä tuhatta kartonkia tupakkaa, jotka oli piilotettu puutavaraa kuljettaviin laivoihin. Suomen tulli laski menettäneensä salakuljetuksen vuoksi noin 800 000 euron maahantuontiverot. Lappeenrannan käräjäoikeus tuomitsi rikoksista yhteensä 12 miestä.

Suomessa pitkään asunut 32-vuotias venäläismies kertoi hovioikeudessa, ettei hän ollut osallistunut savukkeiden maahantuontiin millään tavalla. Hän ei ollut tilannut savukkeita Suomeen vaan ainoastaan ostanut ja myynyt niitä eteenpäin puhelimitse tiedon saatuaan. Hovioikeus arvioi, ettei miehen kokonaispanos rikoksen toteuttamisessa ollut niin merkittävä, että häntä olisi pidettävä tekijäkumppanina veropetoksiin. Sen sijaan miehen katsottiin syyllistyneen laittomaan tuontitavaraan ryhtymiseen ja välittäneen runsaat 13 000 kartonkia savukkeita.

32-vuotias mies määrättiin päästettäväksi vapaaksi. Muut kolme miestä hovioikeus määräsi pidettäväksi edelleen vangittuina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.