Mainos

Hovioikeus hylkäsi syytteen henkilörekisteririkoksesta

Turun hovioikeus on antanut vapauttavan tuomion jutussa, jossa poliisikoulun oppilasta syytettiin henkilörekisteririkoksesta. Tampereen poliisikoulun oppilas oli ollut koulun päätteellä yhteydessä internetin IRC-keskustelupalveluun.

Oppilas oli vaihtanut viestejä pirkkalalaisen naisen kanssa. Keskustelun aikana hän oli ottanut poliisikoulun päätteeltä myös yhteyden poliisin käyttöön tarkoitettuun rekisteriin, katsonut siitä naista koskevia tietoja ja kertonut niitä naiselle. Oppilas oli kertonut mm. osoitetietoja ajoneuvohallintokeskuksen tietojärjestelmästä. Tampereen käräjäoikeus katsoi poliisikoulun oppilaan syyllistyneen henkilörekisteririkokseen ja tuomitsi hänet sakkoihin.

Hovioikeus totesi, ettei nainen ollut erikseen kieltänyt osoitetietojensa luovuttamista ulkopuolisille ajoneuvohallintokeskuksen tietojärjestelmästä. Hovioikeus muistutti, että naisen osoitetieto on ollut myös yleisessä puhelinluettelossa olennaisesti samalla tarkkuudella. Tampereen käräjäoikeus oli tuominnut poliisikoulun oppilaan myös tietokoneiden luvattomasta käytöstä, koska koulun oppilailla ei ollut oikeutta käyttää internetin IRC-palveluja. Hovioikeus hylkäsi tämänkin syytteen, koska käyttöoikeuden ylitys oli jäänyt luotettavasti selvittämättä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.