Hovioikeus ei muuttanut Rädyn tuomiota: "Äärimmäinen pettymys"

"Räty on persoonaltaan miellyttävä" 2:19

Helsingin hovioikeus on pitänyt käräjäoikeuden tuomion AKT:n kiusaamisjutussa pääosin ennallaan.

Käräjäoikeus tuomitsi Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton (AKT:n) entisen puheenjohtaja Timo Rädyn 80 päiväsakkoon kahdesta työturvallisuusrikoksesta ja pahoinpitelystä.

Rädyn ja AKT:n pitää myös maksaa liiton viestintäpäällikölle Hilkka Ahteelle vahingonkorvauksia yhteensä 12 000 euroa.

- Olemme äärimmäisen pettyneitä tähän tuomioon. Keskeinen syy pettymykseen on se, että on nimenomaan yritetty järjestää niin ettei Räty ole Ahteen kanssa missään tekemisissä. Nyt siitä rangaistaan, Rädyn asianajaja Heikki Lampela sanoo MTV:n uutisten haastattelussa.

Lampela kertoo päämiehensä vielä pohtivan valitusluvan hakemista korkeimpaan oikeuteen.

Ahteelle suuri helpotus

- On ihan selvää, että Hilkka Ahde on äärimmäisen tyytyväinen tähän ratkaisuun, kommentoi Ahteen asianajaja Mika Kivikoski tuomiota MTV Uutisille.

- Hänen kohdallaan tämä koko juttu on kestänyt melkein kymmenen vuotta. Se on ollut kohtuuttoman raskas taival. Myös lähipiirille. Kyllä tunnelmat ovat varmasti helpottuneet ja hyvät.

Alkuperäinen korvausvaade oli reilusti tuomittua suurempi, mutta korvauspuolta Ahteen puolustus pitää sivujuonteena.

- Olemme niihin (12 000 euroon) kyllä ihan tyytyväisiä. Vaatimus on ollut hankala muotoilla, koska ei ole ollut mitään ennakkotapausta johon olisimme voineet nojata.

Rädyn arvioitavaksi jää, haetaanko jutussa valituslupaa vielä korkeimmalta oikeudelta, vai saako hovioikeuden ratkaisu lainvoiman.



Lue myös:

    Uusimmat