Mainos

Hovioikeus ei muuttanut karmivan hyväksikäyttörikoksen tuomiota

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt voimassa 72-vuotiaan miehen saaman kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen, jonka mies sai kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

Mies käytti tytärpuoltaan seksuaalisesti hyväksi vuodesta 2001 vuoteen 2010. Hyväksikäyttö alkoi, kun tyttö täytti kahdeksan vuotta.

Käräjäoikeuden antaman julkisen selosteen mukaan mies oli tytön kanssa sukupuoliyhteydessä satoja kertoja. Tyttö tuli hyväksikäytön seurauksena myös raskaaksi, joka keskeytettiin.

Julkisen selosteen mukaan mies kielsi tyttöä kertomasta asiasta ensimmäisten hyväksikäyttöjen aikana. Tämä aiheutti tytölle voimakkaan pelon, jota mies käytti hyväksi myöhemmillä kerroilla. Mies myös uhkasi lähettää tytön takaisin vieraaseen valtioon.

Tytön oma isä kuollut

Mies meni tytön äidin kanssa naimisiin, kun tyttö oli kuusivuotias. Hyväksikäytöt alkoivat kaksi vuotta myöhemmin ja tapahtuivat perheen kotona.

Käräjäoikeuden mukaan teko oli omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa lapselle, koska hänen oma isänsä oli kuollut aiemmin ja syytetty oli isän asemassa.

Julkisen selosteen mukaan mies tunnusti teot osittain. Mies sanoi, että sukupuoliyhdynnät eivät alkaneet ennen kuin tyttö oli 13-vuotias. Miehen mukaan myös sukupuoliyhdyntöjä oli huomattavasti vähemmän.

Käräjäoikeus katsoi, että nykyään 18-vuotiaan naisen kertomus oli huomattavasti uskottavampi ja tuomitsi miehen kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen. Lisäksi mies tuomittiin maksamaan 30 000 euroa korvauksia.

Käräjäoikeuden päätöksessä mainittiin, että teko osoitti erityisen korkeaa syyllisyyttä. Käräjäoikeus piti tekoa hyvin poikkeuksellisena, minkä takia tuomittava rangaistus tuli mitoittaa poikkeuksellisen ankaraksi.

Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden päätöstä millään tapaa.

MTV3 Uutiset ei poikkeuksellisesti kerro tuomitun nimeä, koska se voisi paljastaa asianomistajan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.