Mainos

Hovioikeus ei muuttanut Augustssonin tuomiota

Kurdipakolaisia Suomeen salakuljettaneen tenholalaisen Kalle Augustssonin tuomio pysyi ennallaan Kouvolan hovioikeudessa. Augustsson tuomittiin viime syyskuussa Kotkan käräjäoikeudessa 50:een suuruudeltaan 20 markan päiväsakkoon.

Oikeus katsoi näytetyksi toteen, että Augustsson oli syyllistynyt seitsemään Suomen rajojen ylikulkemisesta annettujen määräysten rikkomiseen vuosina 1994-1996. Kaikkiaan Augustsson salakuljetti Pietarista Suomeen 49 Irakin kurdia. Hän toi kurdit yli rajan kuorma-autonsa perävaunuun rakentamassaan kätkössä Vaalimaan raja-aseman kautta.

Virolahden nimismies päätti aikoinaan olla nostamatta syytettä Augustssonia vastaan tulkittuaan rikoslakia siten, ettei ihmissalakuljetus ollut rangaistava teko. Häneltä jäi huomaamatta, että avunanto oli erikseen säädetty rangaistavaksi.

Korkeimman oikeuden annettua viime vuoden alussa Augustssonille langettavan tuomion aiemmasta ihmissalakuljetuksesta apulaisoikeusasiamies määräsi Kotkan johtavan kihlakunnansyyttäjän nostamaan syytteen Augustssonia vastaan myös itärajan yli tapahtuneista salakuljetuksista.

Ihmissalakuljettajana Augustsson nousi julkisuuteen keväällä 1993, kun hän toi Virosta veneellä yhteensä 18 kurdia Suomeen. Korkein oikeus vahvisti hänen tuomiokseen tästä 60 päiväsakkoa.

Augustsson on myöntänyt seitsemän eri salakuljetusta ja kertonut tehneensä kaiken "omantunnon ääntä kuunnellen". Mitään näyttöä ei ole siitä, että hän olisi saanut toiminnastaan taloudellista tai muuta hyötyä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.