Mainos

Hovioikeus alensi uhriaan kuristaneen raiskaajan tuomiota

Helsingin hovioikeus on lieventänyt 36-vuotiaan miehen saamaa tuomiota raiskauksesta.

Mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa viime joulukuussa neljäksi vuodeksi vankeuteen, mutta hovi katsoi, että kohtuullinen rangaistus teosta on kolme vuotta ja kaksi kuukautta vankeutta.

Mies raiskasi tuntemansa naisen viime vuoden lokakuussa Helsingissä. Kaksikolla oli ollut aiemmin seksisuhde, mutta tällä kertaa nainen oli kieltäytynyt seksistä 36-vuotiaan kanssa.

Mies suuttui ja raiskasi naisen. Samalla mies kuristi uhriaan voimakkaasti lähes koko yhdynnän ajan, jolloin nainen oli tuntenut tukehtuvansa kuoliaaksi.

Miehen mukaan sukupuoliyhteys oli vapaaehtoinen, eikä siihen liittynyt väkivaltaa. Molemmat oikeusasteet kuitenkin uskoivat naisen kertomusta muun muassa sen perusteella, minkälaisia vammoja hän tilanteessa sai.

Lisäksi heti tapahtuneen jälkeen paikalle tuli ulkopuolinen henkilö, joka kertoi naisen olleen äärimmäisen järkyttynyt. Nainen oli myös kertonut tulleensa raiskatuksi päästyään pois tekijän seurasta.

Vaikka hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden ratkaisun perustelut ja johtopäätökset, se piti kahdeksan kuukautta lyhyempää tuomiota oikeudenmukaisempana.

Käräjäoikeus päätyi viime vuonna neljän vuoden vankeusrangaistukseen muun muassa sillä perusteella, että kaulaan kohdistunut melko voimakas väkivalta lisäsi teon moitittavuutta.

Lisäksi rangaistusta mitattaessa käytettiin koventamisperusteena miehen rikoshistoriaa. Hänet on aikaisemmin tuomittu useita kertoja ehdottomiin vankeusrangaistuksiin seksuaalirikoksista.

Muun muassa vuonna 2010 hän sai tuomion kolmesta seksirikoksesta, jotka oli tehty vuosina 2008 ja 2009.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.