Hovioikeus: Aarnio pysyy sellissä

Helsingin hovioikeus ei nähnyt syytä päästää huumepoliisin ex-päällikköä Jari Aarniota vastaamaan vapaalta. Aiemmin Helsingin käräjäoikeus oli samaa mieltä.

- Hovioikeus on muun ohella katsonut, että asian arvioinnissa tuli ottaa huomioon erityisesti Aarnion asema korkea-arvoisena poliisivirkamiehenä ja hänen sisäpiiritietonsa rikosjutuista ja poliisityöstä, hänen läheiset suhteensa muihin asiassa kuultaviin henkilöihin sekä hänen keskeinen asemansa väitetyssä rikoskokonaisuudessa, hovioikeus totesi hylätessään Aarnion vapautusvaatimuksen.

- Näistä syistä asian yhteiskunnallinen merkitys oli poikkeuksellisen suuri ja sen selvittämisen tärkeys oli korostunut.

- Aarnion pitäminen edelleen vangittuna ei siten ollut kohtuutonta.

Hovioikeus myös katsoi asiassa olevan syytä epäillä, että Aarnio vapaana ollessaan vaikeuttaa asian selvittämistä, eikä matkustuskielto siten ole riittävä pakkokeino.

Laaja rikosasia

Hovioikeus totesi, että kyseessä on erittäin laaja rikosasia, jossa esitetään paljon henkilötodistelua.

- Asian käsittely on käräjäoikeudessa vasta alkuvaiheessa ja henkilötodistelu on lähes kokonaan vastaanottamatta.

Oikeus viittasi myös siihen, ettei Aarnio ole kertonut asioista esitutkinnassa.

- Aarnio ei ole esitutkinnassa kertonut kaikista rikossyytteiden arvioimisen kannalta merkityksellisistä seikoista. Hänen vasta käräjäoikeudessa esittämiään seikkoja ei ole voitu tästä syystä vielä varmentaa ja lisätutkinta uusien henkilöiden kuulemiseksi on vielä kesken.

- Aarnion runsas käteisen rahan käyttö ja hänen vaurastumisensa syy ovat edelleen selvittämättä, hovi lausui.

Lue myös:

    Uusimmat