Hovioikeuden käytävällä välikohtaus – MV-lehden kannattajilla oikeustalon edustalla parinkymmenen hengen mielenosoitus

Hässäkkää oikeudessa: Bäckmanin patsasleikki tallentui videolle, ulkona mielenosoitus 1:59

Käräjillä Jessikka Aroon kohdistuneista rikoksista tuomitut kiistävät rikokset hovioikeudessa.

MV-julkaisun perustajan Ilja Janitskinin ja Johan Bäckmanin hovioikeudenkäynti jatkuu vielä tämän viikon vainoamis- ja kunnianloukkauskokonaisuudella, jossa asianomistajana on toimittaja-kirjailija Jessikka Aro.

MV-julkaisun kannattajaporukka piti oikeustalon edessä tänä aamuna parinkymmenen hengen mielenosoitusta, ja oikeudenkäyntiä saapui seuraamaan useita ihmisiä. Myös Bäckman on paikalla oikeudenkäynnissä.

Käräjillä Janitskin tuomittiin vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen yhteensä 16 eri teosta.

Käräjäoikeuden mukaan Janitskin valjasti verkkojulkaisunsa asiattoman ja useiden ihmisten kunniaa loukkaavan keskustelun julkaisupaikaksi.

Bäckman tuomittiin käräjillä vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen muun muassa Venäjän informaatiovaikuttamista tutkineen Aron vainoamisesta.

Törkeästä kunnianloukkauksesta ja yllytyksestä törkeään kunnianloukkaukseen tuomitun Bäckmanin toiminta sai käräjäoikeuden mukaan aikaan sen, että myös muut ihmiset alkoivat häiritä Aroa.

Kumpikin kiistää hovioikeudessa syyllistyneensä rikokseen.

Bäckman laittoi käytävällä leikiksi

Ennen istuntoa hovioikeuden käytävällä nähtiin jonkinlainen nokkapokka oikeudenkäyntiä seuraamaan tulleiden välillä. Bäckman tuli rauhoittamaan tilannetta, joka ei kärjistynyt leikkimielistä videokuvauskilpailua kummemmaksi.

Tämän jälkeen käytävällä nähtiin vielä näytös, kun Johan Bäckman intoutui esittelemään ilmeisesti pronssisoturin pienoismallipatsasta lehtikuvaajille.

Bäckman on toimittanut muun muassa Arolle kipsijäljennöksen Viron kiistellystä pronssisoturipatsaasta, minkä Aro on kokenut verhotuksi uhkaukseksi.

Toisen maailmansodan neuvostosotilaiden muistomerkkinä toimineen pronssisoturipatsaan siirtäminen pois Tallinnan keskustasta aiheutti noin kymmenen vuotta sitten ulkopoliittisen kiistan Viron ja Venäjän välillä.

Yksi juttukokonaisuuden asianomistajista, mediayhtiö Sanoma on STT:n suurin omistaja.

Lue myös:

    Uusimmat