Mainos

Hovi vapautti Pitkon ja Apusen kunnianloukkaussyytteestä

Voimassa pysyneen käräjäoikeuden päätöksen mukaan kiistelty pakina oli sisältänyt kärjistyksiä useistakin henkilöistä, eikä voitu osoittaa, että kirjoittaja olisi halunnut aiheuttaa asianomistajalle vahinkoa tai kärsimystä.

Turun hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden päätöksen, jolla Aamulehden toimittaja Matti Pitko ja päätoimittaja Matti Apunen vapautettiin kunnianloukkaussyytteestä. Päätös koski Pitkon kesäkuussa 2003 julkaistua pakinaa.

Asianomistajana oli entinen poliisivirkamies, joka katsoi pakinan loukanneen hänen kunniaansa. Syyttäjä vaati käräjäoikeudessa rangaistusta törkeästä kunnianloukkauksesta. Asianomistaja valitti Tampereen käräjäoikeuden vapauttavasta päätöksestä hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan muuttanut tuomiota.

Asianomistaja vaati myös oikeudenkäyntikulujensa korvaamista ja itsensä vapauttamista Alma Median vaatimista kulukorvauksista. Hän totesi luopuneensa 17 500 euron vahingonkorvausvaatimuksestaan. Hovioikeus kuitenkin määräsi asianomistajan korvaamaan vastaajien oikeudenkäyntikuluja.

Voimassa pysyneen käräjäoikeuden päätöksen mukaan pakina oli sisältänyt kärjistyksiä useistakin henkilöistä, eikä voitu osoittaa, että kirjoittaja olisi halunnut aiheuttaa asianomistajalle vahinkoa tai kärsimystä. Nimeltä mainittunakin hän oli lähinnä vain symboloinut virkaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.