Mainos

Hovi korostaa: Westlingin sairaus ei perinnöllinen

Kuntoilualan yrittäjän Daniel Westlingin munuaisten vajaatoiminta tuli Ruotsin medialle täytenä yllätyksenä.

Hovin tiedottajan mukaan sairaus on kuitenkin synnynnäinen ja leikkauksen tarve on ollut tiedossa jo pitkään. Eilisillan tiedotteessa korostetaan, että munaisten vajaatoimintaa aiheuttanut sairaus ei ole perinnöllinen.

Daniel Westling kirjoittautui Karoliiniseen sairaalaan Huddingeen Tukholman ulkopuolelle jo maanantaina. Hänelle siirrettiin hänen isänsä toinen munuainen eilen. Hovi kertoo, että sekä potilas että munuaisen luovuttaja Olle Westling voivat varsin hyvin.

Daniel ja kruununprinsessa Victoria viettivät viikonlopun Länsi-Göötanmaan tuleva herttuan kotipaikkakunnalla Ockelbossa. Victoria oli jo jäämässä leikkauksen takia kotiin, mutta päätti kuitenkin eilen lähteä kauan suunnitellulle viisipäiväiselle vierailulle Grönlantiin. Pari on hovin mukaan ollut puhelinyhtydessä leikkauksen jälkeen.

Sairaalan johto ei halua kommentoida leikkausta, mutta alan asiantuntijat kertovat aamun ruotsalaislehdissä, että operaatio ei ole teknisesti vaikea, joskaan ei aivan vaaraton - se voi aiheuttaa tulehduksen tai hylkimisreaktioita. Usein potilas joutuu munuaissiirron jälkeen elinikäiseen lääkitykseen.

Katso Kari Lumikeron raportti Tukholmasta (Huomenta Suomen uutiset 28.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.