Mainos

Houkutuslintuna ollut nainen huijasi avaamaan oven – pesäpallomailoilla ja pistoolilla varustautuneet hyökkäsivät sisään

Helsingin hovioikeus lievensi tuomiota tapauksessa, jossa mies oli puukottanut asuntoonsa tunkeutuneita henkilöitä näiden pahoinpidellessä häntä mailoin ja osoittaessa tätä pistoolilla.

Hyvinkäällä vuosi sitten sattunut tapaus liittyi asunnon haltijan ja erään tunkeutuneen miehen väliseen, mustasukkaisuuteen liittyneeseen välirikkoon.

Mies oli lähtenyt yhden miehen ja kahden naisen kanssa miehen asunnolle. Mies oli varustautunut yli kilon painoisella pesäpallomailalla, toinen naisista kevyemmällä mailalla ja toinen mies ladatulla pistoolilla.

Nainen houkutteli avaamaan oven

Aseeton, vuonna 1986 syntynyt nainen soitti asunnossa asuvalle miehelle, kertoen tulevansa käymään. Asunnossa ollut oli ehdottanut naista vierailemaan luonaan jo aiemmin. Nainen tiesi rapun oven olleen jo jonkin aikaa rikki, joten hän sai oven auki repäisemällä, jolloin muukin seurue pääsi rappukäytävään. Nainen meni soittamaan ovikelloa samalla, kun aseistetut henkilöt menivät ovisilmältä piiloon seinän viereen. Joukkio tunkeutui asuntoon oven avauduttua ja hyökkäsi miehen kimppuun. Houkutuslintuna ollut nainen tuli heidän perässään asuntoon ja sulki oven perässään.

Pistoolilla varustautunut mies tarttui asunnossa ollutta miestä kurkusta osoittaen samalla häntä pistoolilla. Samalla pesäpallomailoin varustautuneet löivät miestä useita kertoja pesäpallomailoin päähän ja eri puolille kehoa. Itseään käsin suojannut mies perääntyi olohuoneen kautta keittiöön, väkivallan jatkuessa.

Keittiössä mies huomasi pöydällä veitsen, jonka avulla hän pääsi käsikähmässä niskan päälle. Huomatessaan pistoolimiehen tekevän latausliikkeen ja nostavan asetta häntä kohti hän syöksyi tätä kohti ja löi veitsellä vartalon etupuolelle. Ase laukesi, mutta luoti osui lattiaan. Hän puukotti miestä laukauksen jälkeen vielä toistamiseen, puukottaen lisäksi kahta muuta tunkeutujaa. Tämän jälkeen hän jatkoi veitsellä huitomista niin, että pistoolimies ja pesäpallomailalla varustautunut nainen poistuivat asunnosta.

Isoin tuomio itseään puolustaneelle

Oikeudessa isoin tuomio napsahti lopulta itseään veitsellä tunkeutujia vastaan puolustaneelle miehelle. Käräjäoikeus katsoi tämän syyllistyneen kahteen tapon yritykseen ja yhteen hätävarjelun liioitteluna tehtyyn tapon yritykseen, tuomiten tämän 4 vuoden 2 kuukauden vankeusrangaistukseen. Asuntoon hyökänneet selvisivät runsaan vuoden vankeustuomioilla.

Hovioikeus kuitenkin lievensi asunnossa olleen tuomiota kolmeen vuoteen, katsoen hänen syyllistyneen vain kahteen hätävarjelun liioitteluna tehtyyn tapon yritykseen.

Houkutuslintuna toimineen naisen tuomio lieveni sakoiksi kotirauhan rikkomisesta. Hän ei osallistunut pahoinpitelyyn.

Tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.