Mainos

Hotellipalo säikäytti Helsingin keskustassa

Pelastuslaitos sai hälytyksen puoli seitsemän aikaan aamulla, kun Helsingin keskustassa sijaitsevan hotellin ylimmässä kerroksessa oli havaittu liekkejä. Palo oli hotellin ylimmän kerroksen saunaosastossa, joka tuhoutui palossa täysin.

Jopa 60 ihmistä on jouduttu evakuoimaan lieskojen tieltä, kun Scandic Continental -hotellin ylimmän kerroksen saunaosasto paloi poroksi Helsingin keskustassa aamulla. Palosta ei koitunut henkilövahinkoja, mutta hotellivieraita pakeni tulta ulos roihuavasta rakennuksesta kasapäin.

- Paloa sammuttaessa voisi aina tulla vastaan ikäviä sivujuonteita, kuten humalaisia seurueita, jotka saattaisivat hidastaa palomiesten toimintaa. Onneksi niin ei tällä kertaa käynyt, sanoi päivystävä palomestari Markku Ahola.

Palo saatiin rajattua nopeasti. Eittämättä suuronnettomuuden riski oli olemassa, koska hotellissa oli syttymishetkellä noin 500 henkilöä.

- Porrashuone saatiin pidettyä pelastuslaitoksen käytössä, mikä nopeutti toimintaamme. Lisäksi osastoilla palo-ovet olivat kiinni, mikä oli erinomaisen tärkeää palon leviämisen ehkäisemiseksi, kuvaili pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Markku Rissanen.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta aamulla hieman ennen kello puoli seitsemää. Ensihavainnon palosta teki rutiinikierroksellaan hotellin yövartija, joka oli havainnut palaneen käryä. Hetken päästä savu oli laukaissut rakennuksen automaattisen palohälytyksen.

- Lopputulos on sitä parempi, mitä nopeammin pääsemme kohteeseen, Rissanen sanoi.

Palo sai alkunsa löylyhuoneen etuosasta, jossa oli sähkökiuas. Kiuas oli ollut päällä tavanomaiseen tapaan puoli kuudesta lähtien, ja se oli kuumentanut seinämateriaalia niin paljon, että saunaosastossa syttyi palo. Kaikkia varo- ja turvamääräyksiä oli kuitenkin noudatettu, eikä teknistä vikaa tai rikokseen viittaavaa löytynyt.

- Kun huonoa onnea oli, niin kävi näin, sanoi rikoskomisario Markku Stenberg Helsingin poliisista.

Onni onnettomuudessa

Hotellinjohtaja Christer Skjälin mielestä aineelliset vahingot jäivät suhteellisen pieniksi, eikä tulipalon pitäisi vaikeuttaa paljoakaan hotellin toimintaa. Liekkien tärvelemä saunaosasto remontoidaan, minkä lisäksi kymmenkunta huonetta on toistaiseksi poistettu käytöstä sähköongelmien sekä savu- ja vesivahinkojen vuoksi.

Vasta toista työpäiväänsä hotellinjohtajana viettänyt Skjäl kiitteli auliisti henkilökunnan toimintaa.

- Työvuorossa olleet herättivät yhdeksännen kerroksen asukkaat ja evakuoivat heidät ulos kokoontumispaikalle, hän sanoi.

Skjälin mukaan kaikille hotellissa välitetään tietoa aamun tapahtumista, ja evakuoiduille pyritään tarjoamaan kriisiapua.

- Se prosessi on jo meneillään. Turvallisuuskulttuuri on erittäin tärkeää.

Vaarallinen lasisade

Paloa sammuttamassa oli pelastuslaitoksen johtoyksikkö sekä kymmenen pelastusyksikköä. Yksi palomiehistä koki sammutustöissä kauhun hetkiä, kun palokaasujen purkauduttua ylhäältä putosi yhtäkkiä lasia hotellin etupihalle.

- Kypärään tuli selvä lommo, mutta tällaista varten palomiehillä on suojavarusteet, päivystävä päällikkö Rissanen sanoi.

Viereinen Mannerheimintie suljettiin palon takia runsaaksi tunniksi tapahtumapaikan läheltä. Liikenteen poikkeusjärjestelyt pidensivät keskustan aamuruuhkan jonoja ja hankaloittivat merkittävästi työmatkaliikennettä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.