Mainos

Hopeamarkoilla ja murtajavitosilla menossa viimeiset vaihtoviikot

Kaapin pohjalle jääneet jäänmurtajavitoset kannattaa kiikuttaa nopsaan Suomen Pankkiin.

Kodin kätköistä löytyneiden vanhojen hopeamarkkojen ja jäänmurta-aiheisten vitosen kolikkojen vaihtoviikot alkavat olla vähissä.

Suomen Pankki muistuttaa, että näiden ja 1967–1985 lyötyjen juhlarahojen lunastus loppuu tämän vuoden lopussa. Sen jälkeen kolikoilla on enää lähinnä tunnearvoa. Maksuvälineinä ne nimittäin ovat tammikuun alusta lähtien täysin arvottomia.

Markat täytyy palauttaa Suomen Pankin pääkonttorin asiakaskassaan, joka on Helsingin Kruununhaassa. Pankki muistuttaa, että juhlarahat kuten muutkin rahat lunastetaan nimellisarvostaan, joka saattaa olla niiden keräily- tai muistoarvoa pienempi.

Sen sijaan viimeiseen sarjaan kuuluvia luontoaiheisia markka- ja pennikolikoita sekä vuoden 1985 jälkeen lyötyjä juhlarahoja otetaan vastaan vielä reilut neljä vuotta, helmikuun 2012 loppuun. Niin ikään kaikki sodanjälkeiset markkamääräiset setelit voidaan palauttaa 29.helmikuuta 2012 asti.

Markka- ja pennikolikoita on edelleen liikkeessä 596 miljoonan markan arvosta ja seteleitä 779 miljoonan markan arvosta. Yhteensä markkoja on siis liikkeessä noin 230 miljoonan euron arvosta. Luvuissa ei ole mukana juhlarahoja

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.