Hopealeijonalta karu paljastus – uran lopetus oli lähellä: "En halunnut enää panostaa jääkiekkoon"

Nykyään Ruotsissa Luleåta edustava puolustaja Ronja Savolainen oli mukana Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueessa, joka jäi katkeralla tavalla hopealle kevään MM-kotikisoissa. Hän kertoi Sportbladetin haastattelussa, kuinka lähellä hän oli päättää uransa jo aikaisessa vaiheessa.

Tällä viikolla 22 vuotta täyttävä Savolainen on jo voittanut urallaan kaksi Ruotsin mestaruutta, yhden Suomen mestaruuden, kolme MM-mitalia ja yhden olympiapronssin. Hän solmi vastikään kahden vuoden sopimuksen Luleån kanssa. Hieno ura oli lähellä päättyä jo alkutekijöihinsä.

– Olin noin 14-vuotias ja pelasin poikien kanssa. Silloin alettiin kilpailemaan tosissaan ja he alkoivat puhua pahaa minusta selkäni takana. He yrittivät tehdä oloni huonoksi, jotta lopettaisin. "Tyttöjen ei kuulu pelata jääkiekkoa" ja niin edespäin, Savolainen kertoi.

Savolainen kertoo erään esimerkin kiusaamisesta, kun joukkue oli lämmittelemässä.

– Lämmittelyn alkaessa he alkoivat kävellä. Kun minä aloin tehdä samaa, kuvasivat he minua ja näyttivät sekä sanoivat valmentajalle, että hän vain kävelee lämmittelyssä. Se oli kiusaamista ja se tuntui vaikealta. En uskaltanut kertoa vanhemmilleni, että sinne meneminen ei ollut enää kivaa, Savolainen sanoi.

– En halunnut enää panostaa jääkiekkoon. Minulla ei ollut ystäviä joukkueessa, jonka pitäisi olla kuin yhtä perhettä. Se ei tuntunut lainkaan siltä. Minulla ei ollut lainkaan kiinnostusta ja silloin ajattelin, että nyt lopetan. Onneksi en kuitenkaan tehnyt niin, Savolainen jatkoi.

Yli sata maaottelua jo urallaan pelannut Savolainen sai tuolloin vaihtaa joukkuetta vuotta nuorempien poikien ryhmään. Hän sanoo, että joukkueen pelaajat olivat kypsempiä. 

Suomalaisella on jo menossa neljäs kausi Luleåssa. Hän on kolmella aiemmalla kaudella yli 20 tehopistettä. Tällä kaudella 17 ottelussa on kasassa tehot 6+9. Savolainen juhli viime kaudella Ruotsin mestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat