Mainos

Honkala: Keskon päivittäistavarakauppaa ei ulkomaille

Konsernirakenteensa uudistavan Keskon suunnitelmissa ei ole liiketoimintojen myyminen ulkomaisille kauppaketjuille. Asiasta kertoo Keskon pääjohtaja, vuorineuvos Matti Honkala Hämeen Sanomien haastattelussa.
-Meillä ei ole tarkoitus lähteä ostamaan tai myymään ulkomaille. Uudistusten ensisijainen lähtökohta on kotimaisen kilpailukyvyn parantaminen, joustavuuden lisääminen ja päätöksenteon nopeutuminen, Honkala kertoo.

Uusi yhtiöjärjestys muuttaa Keskon konsernirakenteen perusteellisesti. Neljä päätoimialaa muutetaan tytäryhtiöiksi, joilla on kaikilla omat hallitukset ja toimitusjohtajat. Julkisuudessa on ollut esillä päivittäistavarakaupan yhtiön osittainen myynti ulkomaiselle yhteistyökumppanille.

-Tästä kysymyksestä ovat jotkut lehdet pitäneet keskustelua yllä. Kun yhtiöittämisestä päätettiin, ilmoitimme, että se antaa meille mahdollisuuden kansainväliseen liittoutumiseen. Se on ainoa seikka, mitä olemme asiasta sanoneet, Honkala huomauttaa. Honkala muistuttaa, että Keskon liiketoiminnasta 98 prosenttia on kotimaassa. Baltian kasvavilla markkinoilla yhtiö aikoo kuitenkin olla aktiivinen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.