Mainos

Hongkongissa tuuli tuivertaa

Olympialaisten hevoskilpailujen paikka Hongkong on joutunut tuulen riepoteltavaksi. Järjestäjät ovat valmistautuneet huonoon säähän, joten myräkkä ei tullut täysin yllätyksenä.

Trooppinen myrsky Kammuri nostatti tuulen nopeuden jopa 150 kilometriin tunnissa, kun se suuntasi Etelä-Kiinan merellä kohti pohjoista ja lamautti Hongkongin.

Sääennustajat varoittavat, että osa olympialaisten hevoskilpailuista joudutaan siirtämään tai jopa perumaan sään takia. Järjestäjät uskovat edelleen, etteivät taifuunit estä kisatapahtumia.

Hongkongin kostean kuuma kesäsää on ollut keskustelun aiheena siitä alkaen, kun olympialaisten hevoskisat päätettiin pitää tässä entisessä brittien siirtokunnassa. Hongkongin valintaan vaikutti kaupungin vauraus ja se, että manner-Kiina ei pystynyt takaamaan hevosille niiden vaatimia terveysoloja. Hongkongilainen Jockey Club hallitsee paikallista hevosurheilutoimintaa ja sillä oli varaa sijoittaa 100 miljoonaa dollaria järjestelyihin.

Elokuu on Hongkongissa kuumin kuukausi ja taifuunit saattavat lamauttaa kaupungin useita kertoja kuun aikana. Viime vuonna kaupunki hiljeni täysin esikisan aikana.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.