Mainos

Hongkongin pörssi laski rajusti

Hongkongin pörssi romahti tänään vieden mukanaan useat Kaakkois-Aasian valuutat. Hang Seng -indeksi tippui yli tuhat pistettä eli runsaat 9 prosenttia päätyen 10 549,47 pisteeseen.

Pörssikurssit lähtivät alamäkeen, kun pankkien välinen yönylikurssi nousi yli 100 prosenttia. Valuuttakauppiaiden mukaan laskuun vaikutti myös se, että Hongkongin ns. keskuspankki tuli väliin puolustamaan dollaria keinottelijoiden ostoyrityksiltä.

Japanilaisten analyytikkojen mukaan taistelu Hongkongin dollarista on vasta alkanut, ja pörssikurssienkin odotetaan vielä laskevan, kun japanilaissijoittajat vetäytyvät.
- Hongkong saattaa joutua jopa devalvoimaan dollarinsa, sanoi Daiwa-instituutin analyytikko Shunta Yamato.

Australialaisekonomistien mukaan Hongkongin markkinat joutuvat kärsimään, koska Kiinan teollisuus on menettänyt kilpailukykyään valuuttakriisin koettelemiin Kaakkois-Aasian muihin maihin verrattuna.

Pörssikurssien romahdus vei mukanaan myös useat Kaakkois-Aasian valuutat. Singaporen dollari tippui aluksi vajaan neljän vuoden ennätykseen, mutta nousi vähitellen hieman takaisin. Myös Malesian ringgit tippui tänään dollariin nähden. Thaimaan valuuttapörssi oli kiinni pyhäpäivän vuoksi.
(STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.