Mainos

Hongkong pidensi kanojen tuontikieltoa

Hongkong ilmoitti tänään, että se jatkaa kanojen tuontikieltoa Kiinasta saadakseen tappavan lintuinfluenssan kuriin. Samaan aikaan Hongkongin terveysviranomaiset jatkoivat lintukarjan teurastamista toista päivää.

Kaikkiaan Hongkongissa pitää teurastaa yli miljoona kanaa ja lisäksi joukko ankkoja, hanhia ja muita lintuja, joiden pelätään sairastuneen H5N1-virukseen.

-Olemme pyytäneet, ettei manner-Kiinasta lähetetä kanoja Hongkongiin vielä, koska meidän on saatava selville, ovatko kanatilat ja -torit saatu jo desinfioitua. Lisäksi kiinalaisten on kyettävä takaamaan, että kanat ovat terveitä, sanoi hallituksen edustaja Stephen Ip.

Tuontikielto tuli voimaan viime viikolla ja Ipin mukaan se saattaa päättyä vasta kolmen tai neljän viikon kuluttua. H5N1-viruksen on aiemmin oletettu pysyvän siipikarjassa, mutta Hongkongissa siihen on jo toukokuusta lähtien kuollut neljä ihmistä. Lisäksi 13 muuta ihmistä on varmasti saanut viruksen ja seitsemän epäillään saaneen sen.

Virus iskee hengityselimiin

Virus iskee ihmisissä hengityselimiin ja sitä kautta muihin sisäelimiin, kertoivat asiantuntijat tänään. Se on erityisen vaarallinen, koska ihmiset eivät ole kehittäneet vasta-aineita sitä vastaan, eikä siihen ole löydetty rokotetta.

-Viruksesta tekee ainutlaatuisen se, että tämä on ensimmäinen kerta, kun pystymme toteamaan lintuviruksen tarttuneen ihmiseen, sanoi amerikkalainen asiantuntija Barbara Reynolds.

Viruksen saaneilla ihmisillä on tavallisen flunssan oireita kuten yskää, kuumetta ja lihassärkyä. Pahimmassa tapauksessa virus vaikuttaa hengityselimiin ja sitä kautta muihin sisäelimiin ja johtaa kuolemaan.

Asiantuntijoiden mukaan virus näyttäisi leviävän eläimistä ihmisiin, mutta myöskään tartuntaa ihmisistä ihmisiin ei voida täysin sulkea pois. Reynoldsin mukaan tähän mennessä kerätty aineisto vahvistaa, että viruksen on vaikea levitä ihmisiin. Viruksen itämisaika on yhdestä neljään päivään.

Suomalaisissa kanoissa ei ole ollut lintuinfluenssaa koskaan.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.