Hongan tarina jatkuu Kakkosessa – "Tämä on surullista"

Kolme hopeaa, neljä nelossijaa yhdeksässä vuodessa. Espoolaisseura Hongan urheilullisesti kunniakas taru miesten jalkapalloliigassa sai tylyn pisteen tiistaina, kun seuralta kariutui paikka ensi kauden liigaan.

Espoolaisyritys Esport ei ottanut vastatakseen Hongan kilpailu- ja urheilutoimintaan liittyviä taloudellisia vastuita. FC Honka ry:llä ei riitä resursseja hakea liigalisenssiä, joten sarjapaikka lipuu käsistä.

- Palloliiton liittohallituksen päätöksen mukaisesti FC Honka ry:ltä ja Esport Oy:ltä olisi pitänyt tulla kirjallinen vahvistus siitä, että he ottavat myös kaikki taloudelliset velvoitteet. Mutta vastausta ei tullut, joten toisin sanoen he eivät ole valmiita näitä velvoitteita ottamaan vastattavakseen, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoi.

Esportin projektijohtaja Hexi Artevan mukaan asiassa painoivat enemmän periaatteelliset kysymykset kuin rahat.

- Meillä oli Palloliiton kanssa eri näkemys siitä, mitkä ovat kilpailumääräysten mukaiset urheiluun liittyvät vastuut. Näkemysero oli niin iso, ettei ratkaisua neuvotteluista huolimatta löytynyt, Arteva sanoi.

- Tämä on tosi surullinen ja valitettava päivä espoolaiselle jalkapallolle, Arteva jatkoi.

Liigasta Kakkoseen

FC Honka ry:n puheenjohtaja Harri Pellikka ihmettelee Palloliiton toimintaa. 

- Yllätys oli, että Palloliitto siirsi kaikki velat ja vastuut sellaisenaan eteenpäin. Siellä oli hyvin paljon sellaista, mikä ei liittynyt millään tavalla kilpaurheilutoimintaan, Pellikka totesi.

- Kyllähän tämä on surullista. Vaikka talousongelmia on ollut pitkin matkaa, Hongan joukkue on esiintynyt fantastisesti. Haikeaa, että tähän tulee katkos ja Espoossa ei liigajalkapalloa nähdä.

Pellikan mukaan espoolainen edustusjalkapallo jatkuu Kakkosessa.

- Jatketaan Esportin kanssa yhteistyötä ja pyritään nostamaan se joukkue ylöspäin. Ilman muuta Espoossa on mahdollisuus liigajoukkueelle. Täytyy tehdä enemmän työtä, että saadaan yleisöä katsomoihin.

Hongan poistumisen myötä liigaa on täydennettävä. Täydentäjistä ensimmäisinä tulevat kyseeseen Ykkösen kakkonen KTP ja liigasta pudonnut TPS. 

- Pyritään saamaan asiat selviksi ennen joulua, Casagrande kertoi.  

Lue myös:

    Uusimmat