Mainos

Homot piilottelevat yhä Yhdysvaltain armeijassa

Homoseksuaalit eivät saa edelleenkään palvella avoimesti Yhdysvaltain armeijassa.

Viimeiset parikymmentä vuotta voimassa ollut "älä kysy - älä kerro" -politiikka on sallinut homoseksuaalien armeijapalvelun, vain jos he eivät paljasta seksuaalista suuntautumistaan.

Esimerkiksi Paul McNeil palveli laivastossa kersanttina sukellusveneen miehistössä kymmenen vuoden ajan salaten seksuaalisen suuntautumisensa.

- Kun värväydyin, olin päättänyt olla palveluksessa 20 vuotta. Mutta kun olin ollut armeijassa 10 vuotta tajusin, että minun pitäisi odottaa toiset 10 vuotta ennen kuin voisin aloittaa elämän ja perheen. Sanoin: "Ei kiitos".

- Kyse ei ole seksistä. Siitä että haluaa hyökätä kimppuun ja saada seksiä. Me haluamme vain elää kuten heteroparit. Haluamme pitää esillä kumppanimme valokuvaa ottaa heidän kuvansa mukaamme. Kyse on sellaisista asioista, McNeil tähdentää.

Jos sotilas paljastuu, hän saa potkut.

- On sama miten hyvä olet. Kuinka hyvin olet tehnyt työsi. Saamasi tunnustukset, mikään ei merkitse mitään, McNeil summaa.

Presidentti Barack Obama on vihdoin luvannut lopettaa salailupolitiikan ja esitys on etenemässä kongressissa, mutta sen läpimeno on yhä epävarmaa.

McNeil uskoo, että kongressi sallii homoseksuaalien vihdoin palvella maataan ilman häpeää.

- Homot ovat jo siellä. Asuvat samoissa tiloissa käyvät samoissa suihkuissa. Se ei todellakaan ole ongelma. Mikä saa ajattelemaan, että syntyisi ongelma, kun he saavat palvella avoimesti ja sanovat olevansa homoseksuaaleja, McNeil kysyy.

Katso Päivi Sinisalon juttu (Seitsemän uutiset 7.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.