VIDEO: "Homoseksuaalisuudesta tullut muoti-ilmiö" – avioliittokeskustelun parhaat palat

Eduskunnassa käsitellään parhaillaan kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista. Tässä tiiviisti kohauttavimmat puheenvuorot.

– Mikäli esi-isämme olisivat tienneet, mistä täällä tänään keskustellaan, olisiko avioliitto betonoitu perustuslakiin? (Mika Niikko, ps)

– Samaa sukupuolta olevilla pareilla on lapsia avioliittolaista riippumatta. Se, mistä avioliittolaissa päätetään, on voidaanko näiden lasten vanhemmille suoda yhteiskunnan tunnustus ja turva. (Oras Tynkkynen, vihr)

– En hyväksy sitä, että jotenkin leimataan taantumukselliseksi, vanhanaikaiseksi ääri-ihmiseksi, jos kannattaa sitä, mikä on voimassa oleva lainsäädäntö. --- En minä tule hyväksymään tätä koskaan. (Timo Soini, ps) 

– Homoseksuaalisuudesta on tullut muoti-ilmiö, joka näkyy jatkuvasti lehdissä. Joku voisi jopa ihmetellä, että oletko tosiaan niin kalkkis, että olet naisen kanssa naimisissa. (Pentti Oinonen, ps)

– Edustaja (Pentti) Oinonen sanoi, että hänen näkemyksiään perustelevat arvot, biologia ja terve järki. Niin minunkin. (Anni Sinnemäki, vihr)

– Missä ovat heteroiden ihmisoikeudet? Vähemmistö saisi päättää lastemme seksuaalikasvatuksesta. Jos tämä laki menee läpi, piru joutaa kortistoon, me tehdään hänen puolestaan työt täällä. (Teuvo Hakkarainen, ps)

– Orjuutta ei olisi ikinä kielletty eivätkä naiset saaneet äänioikeutta, jos instituutiot olisivat pysyneet ikuisesti. (Lasse Männistö, kok)

– Onko oma avioliittonne jotenkin arvoton tämän lain jälkeen? (Oras Tynkkynen, vihr.)

– Tuntuisi uskomattomalta, että vasen- ja oikeakätiset eivät olisi tasa-arvoisia, (Pauli Kiuru, kok)

– Oma veljeni ei jaksanut elää homoseksuaalisuutensa kanssa. Meillä ei ole oikeutta kieltää toiselta elämää. (Eila Tiainen, vas)

– -Arvoisa puhemies, Herra meitä armahtakoon. (Lea Mäkipää, ps)  

Kansalaisaloitteen on allekirjoittanut yli 164 000 suomalaista.

Lue myös:

    Uusimmat