Mainos

VIDEO: "Homoseksuaalisuudesta tullut muoti-ilmiö" – avioliittokeskustelun parhaat palat

Eduskunnassa käsitellään parhaillaan kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista. Tässä tiiviisti kohauttavimmat puheenvuorot.

– Mikäli esi-isämme olisivat tienneet, mistä täällä tänään keskustellaan, olisiko avioliitto betonoitu perustuslakiin? (Mika Niikko, ps)

– Samaa sukupuolta olevilla pareilla on lapsia avioliittolaista riippumatta. Se, mistä avioliittolaissa päätetään, on voidaanko näiden lasten vanhemmille suoda yhteiskunnan tunnustus ja turva. (Oras Tynkkynen, vihr)

– En hyväksy sitä, että jotenkin leimataan taantumukselliseksi, vanhanaikaiseksi ääri-ihmiseksi, jos kannattaa sitä, mikä on voimassa oleva lainsäädäntö. --- En minä tule hyväksymään tätä koskaan. (Timo Soini, ps) 

– Homoseksuaalisuudesta on tullut muoti-ilmiö, joka näkyy jatkuvasti lehdissä. Joku voisi jopa ihmetellä, että oletko tosiaan niin kalkkis, että olet naisen kanssa naimisissa. (Pentti Oinonen, ps)

– Edustaja (Pentti) Oinonen sanoi, että hänen näkemyksiään perustelevat arvot, biologia ja terve järki. Niin minunkin. (Anni Sinnemäki, vihr)

– Missä ovat heteroiden ihmisoikeudet? Vähemmistö saisi päättää lastemme seksuaalikasvatuksesta. Jos tämä laki menee läpi, piru joutaa kortistoon, me tehdään hänen puolestaan työt täällä. (Teuvo Hakkarainen, ps)

– Orjuutta ei olisi ikinä kielletty eivätkä naiset saaneet äänioikeutta, jos instituutiot olisivat pysyneet ikuisesti. (Lasse Männistö, kok)

– Onko oma avioliittonne jotenkin arvoton tämän lain jälkeen? (Oras Tynkkynen, vihr.)

– Tuntuisi uskomattomalta, että vasen- ja oikeakätiset eivät olisi tasa-arvoisia, (Pauli Kiuru, kok)

– Oma veljeni ei jaksanut elää homoseksuaalisuutensa kanssa. Meillä ei ole oikeutta kieltää toiselta elämää. (Eila Tiainen, vas)

– -Arvoisa puhemies, Herra meitä armahtakoon. (Lea Mäkipää, ps)  

Kansalaisaloitteen on allekirjoittanut yli 164 000 suomalaista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.