Mainos

Homoseksuaalin piispan valinta varmistui Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain episkopaalisen kirkon piispaksi on valittu ensimmäistä kertaa avoimesti homoseksuaaliksi tunnustautunut pappi.

Gene Robinson valittiin episkopaalisen kirkon piispaksi.


Yhdysvaltain episkopaalisen kirkon piispainkokous on valinnut homoseksuaaliksi tunnustautuneen Gene Robinsonin piispaksi. Kyseessä on kirkkokunnan kaikkien aikojen ensimmäinen homoseksuaaliksi tunnustautunut piispa.

Robison sai 62 kaikkiaan 107 äänestä. Kirkolliskokous hyväksyi Robinsonin nimityksen jo aikaisemmin, mutta ehdokkaan käytöksestä tehtyjen viime hetken valitusten vuoksi piispainkokouksen äänestystä lykättiin.

Piispainkokouksen äänestystä edelsi pitkä keskustelu syytöksistä. Robisonin väitettiin kosketelleen sopimattomasti toista miestä. Lisäksi hänellä sanottiin olevan yhteyksiä seksuaalisia vähemmistöjä tukevaan internet-sivustoon, josta on linkkejä pornografiaa sisältäviin sivuihin. Robinsonin vastustajat ovat sanoneet, että hänen valintansa uhkaa kirkon yhtenäisyyttä.

Anglikaaninen kirkko varoitti

Anglikaanisen kirkon johtaja, Canterburyn arkkipiispa Rowan Williams varoitti tänään edessä olevista "vaikeista päivistä", kun Robinsonin valinta Yhdysvalloissa varmistui. Williamsin mukaan päätöksellä on "merkittäviä vaikutuksia anglikaaniselle kirkkokunnalle ympäri maailman, mutta vielä on liian aikaista sanoa mitkä niiden seuraukset ovat".

- Toivon, että Yhdysvaltain kirkolla ja muulla anglikaanisella kirkkokunnalla on mahdollisuus harkita tätä kehitystä ennen kuin ne tekevät merkittäviä ja peruuttamattomia päätöksiä, Williams sanoi lausunnossaan.

(MTV3-STT-AFP)

(Huomenta Suomi 06.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.