Mainos

Homoseksuaalin äänestystä piispaksi lykättiin viime hetkellä

Yhdysvaltain episkopaalinen kirkko on lykännyt julkisesti homoseksuaaliksi tunnustautuneen Gene Robinsonin nimityksen viime hetkellä. Kirkolliskokouksen edustajat ehtivät jo hyväksyä Robinsonin New Hampshiren piispaksi äänestysnumeroin 128-63.

Nimitys tyssäsi kuitenkin piispainkokoukseen, kun ryhmä piispoja sai sähköpostitse valituksen ehdokkaan sopimattomasta käytöksestä. Väitteen mukaan 13 vuotta miehen kanssa yhdessä asunut Robinson olisi muutama vuosi sitten kosketellut epäsopivasti toista miestä Vermontin osavaltiossa. Lisäksi piispoja huolestuttavat Robinsonin yhteydet seksuaalivähemmistöjen tukiryhmään, jonka Internet-sivulta löytyi linkki pornografiseen aineistoon. Piispainkokous ilmoitti selvittävänsä väitteiden todenperäisyyden ennen kuin äänestystä voidaan jatkaa.

Robinsonin valinta on herättänyt runsaasti kiistelyä. Hänen vastustajansa ovat sanoneet, että valinta uhkaa kirkon yhtenäisyyttä. Vanhoilliset papit ja joukko muita kirkon jäseniä on uhannut lähteä kirkosta, jos valinta hyväksytään. Myös vanhoillisena tunnettu Amerikan anglikaaninen neuvosto tuomitsi päätöksen.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

(Huomenta Suomi 05.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.