Mainos

Homopingviinien poikaskuumeelle onnellinen loppu

Samaa sukupuolta olevien adoptio onnistuu Tanskassa myös pingviineillä.

Kaksi homopingviiniä on hautonut poikasen naaraspingviinin hylkäämästä munasta Odensen eläintarhassa. Asiasta kertoo The Copenhagen Post. Koko perhe voi hyvin.

Taustalla parisuhdesotku

Lehden mukaan koiraspingviinejä vaivasi paha poikaskuume. Eläintarhan mukaan pingviinit yrittivät jopa hautoa kuolleita silakoita ennen kuin saivat munan haudottavakseen. Ennen tätä pingviinit harjoittelivat munan hautomista muovisella kopiolla.

Homopingviinien onnen mahdollisti yhden pingviininaaraan ja kahden pingviinikoiraan parisuhdesotku. Naaras oli muninut lisääntymiskautensa aikana kaksi munaa eri koiraiden kanssa, mikä on harvinaista keisaripingviineille. Tämän jälkeen naaras oli jättänyt munat koiraiden hoidettavaksi.

– Yleensä keisaripingviinit munivat kaksi munaa kolmen lisääntymiskauden aikana, ei yhden. Tämä naaras oli siis erityisen hedelmällinen, mutta ei kasvatushaluinen, eläintieteilijä Nina Christensen Odensen eläintarhasta kertoi Ekstra Bladet -lehdelle.

Toinen koiras jäi sinkkuisäksi

Keisaripingviiniparit hautovat munaa vuorotellen, jolloin pariskunnan toinen osapuoli huolehtii ravinnonhankinnasta. Naaraspingviinin kahdesta munasta ensimmäinen päätyi homopingviineille, mutta toinen jäi yksinhuoltajakoiraan vastuulle.

Koiras joutui hautomaan munaa yksin, ja koiraan syöttäminen jäi eläintarhan henkilökunnan vastuulle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.